Botox & Baklofen

Ja många förknippar nog Botox med kändisar och deras rynkor. Men det använde inte jag Botxen till utan jag fick Botox för att slappna av i min väster arm och hand.


Det var så här att allra först ville de att jag skulle ta det i bena för att det skulle vara lättare att göra nya fothylsor men då protesterade jag, för jag visste att bena skulle bli avslappnade men jag inte hur mycket. Och jag vågade inte riskera någonting eftersom jag använder bena dagligen och jag skulle bli helt handikappad fall de pajade. Då gav jag förslaget om att vi kunde testa det på min vänstra hand för den tyckte jag ändå att jag kunde vara utan,

de skickade ner mig till Bräcke i Göteborg för undersökning,

när jag kom dit undersökte en dam mig och hon gick igenom hela kroppen, och tro det eller ej så tyckte hon samma som jag att det inte var någon idé att ta i bena för att någon muskel på baksidan av knät var för kort så det hade inte gjort någon verkan.


Min vanliga fråga gör det ont??? det känns som en stelkrampspruta sa de okej tänkte jag det var ju inte så farligt.


Så kom den dagen jag skulle få de 4 sprutorna först så säte de in ström i armen för att hitta musklerna och sen stack de in 4 sprutorna på 4 ställen och det gjorde svinn ont, jag gal skrek så hela huset hörde mig och de skar i pappas hjärta och mina "Peak" glasögon blev kolsvarta asså ni kan inte föreställa er hur ont det gjorde. Som jag misstänkte så kunde jag inte knäppa mina byxor och ej köra ordentligt eftersom den var avslappnad men efter några månader så släpper ju den här Botoxen så att jag blev starkare. Men vad som hände mer efter några månader var att jag fick ont i själva benet så 3 månader fick jag gå på starka tabletter men värsta av allt var att jag inte fick träna ( å träning som jag bara dyrkar) sen fick vi åka på sån här kontroll för att de skulle se vad som hade hänt men de hittade inget fel men de gav mig en tens apparat som jag skulle använda två ggr dagligen men det funkade ju inte eftersom jag gick i skolan.

Det ända som var positivt med det hela var att min hand var perfekt till 24-timmars jag kunde köra fortare än jag har gjort tidigare år och 24- timmars tänker jag berätta om i ett annat inlägg.


Men vad var Baklofen då? Jo det var också muskelavslappnade fast för hela kroppen och i tablett form jag fick prova det på Fryk center i några dagar men jag kunde inte då bestämma mig om det gjorde någon nytta eftersom jag hade tränat hela kroppen och när man tränar hela kroppen så intensivt som man gör på ett sådant ställe så blir man automatiskt avslappnad. Jag bestämde mig för att prova det i några veckor hemma, det gjorde faktiskt verkan i lagom dos den här gången.


Det roligaste var att min sjukgymnast på Fryck frågade mig hur jag upplevde min kropp när jag hade fått i mig lite. Jag sa det är klart att alla förflyttningar blev ju lättare ju mer man fått i sig fast inte alldeles för mycket såklart, då sa hon sen, har du provat baklofen nej sa jag och på så vis fick jag prova det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0