Studieförbund

2008-11-27

Jag har ju berättat att jag är ute och föreläser om min cp-skada, och nu tänkte jag försöka börja komma igång på allvar och få in lite pengar på det sättet, och då tänkte jag så här att jag tar kontakt med studieförbud för av erfarenet så vet jag att skolor har väldigt svårt att betala fast de vill ha en och då tänkte jag att man löste det genom ett studieförbund. Så då ringde jag till en som jobbar på studieförbundet men hon lotsade mig vidare till en som hade hand om handikappade och visst hur mycket de kunde sponsra mig eller om de kunde hjälpa mig med något annat också tex marknadsföra mig, men så fick jag reda på att jag kunde söka fonder för det här. fast det hade jag allt i bakhuvudet men jag vet inte vilka fonder man ska söka. och så är det så svårt och tråkigt för man vet inte hur man ska formullera sig så att de ska ge mig pengar. Men vi får höra vad de säger på måndag.

2008-11-29

Jag har varit på Etage i dag och då träffade jag en personal som jobbar på brunbo. Det är ett ett ställe som man kunde sova över på när man var inne och trände på marie dahal i Vänersborg, nog om det. det jag försöker säga är att hon hade hört talas om mina föreläsningar och hon undrade om jag eventuellt kunde komma. Fast jag tror inte det blir till brunbo då utan till den nya regim. jag vet inget än men hon fick mitt numer så  det är bara vänta och se.


2008-12-01

Jag ringde studieförbundet idag och de frågade mig en massa hur gammal jag var och vad jag föreläste om och sen sa hon att det var inte hon som hande hand om det utan att det var en annan men hon var inte där just idag så hon tog mot namn och telefon numerockså skulle de höra av sig efter årskiftet. men jag kan nog skicka ut information om mig illa fall och hoppas att någon nappar snälla ni som läser min blogg kan inte ni hjälpa mig att sprida min föreläsning????????????

Föreläsning i Uddevalla

2008-11-14

I onsdags var jag på styrelse möte och då blev jag tillfrågad om jag ville åka och föreläsa på en skola i uddevalla ochnaturligtvis sa jag ja för det var så roligt när jag och mina kompisar gjorde det förra året, men den här gången ville de ha oss 2 dagar så det blir 27-28 Januari och mer information om tider och sånt skulle jag få senare. Det ska bli kul att få komma igång igen med föreläsningen och jag kunnde inte få en bättre start.


2009-01-28

Nu har jag varit och föreläst och det var underbart ungdomarna var kanon de var såååååååååå snälla jag har aldrig föreläst för några sådana klasser, men jag blir bara så sur på alla taxichufförer som inte hittar dit . men tillbaka till föreläsningen jag hade 2 klasser igår på eftermiddagen och 2 klasser idag på förmiddagen så jag fick gå upp kl 4:30 för att hinna och de ville ha oss tillbaka nästa år igen och jag ställer gärna upp för det är en sån trevlig skola och det är jätte kul att stå där framme och babbla.

Viktigt!!!!!!!!!!

Från och med nu så skriver jag datum varje gång jag skriver, så det ska bli enklare för er läsare att följa med i mitt liv.

Arbetsförmedlingen??????

På Måndag tänkte jag ringa till ams och säga att jag är intresserad av en praktikplats igen fast igentligen vill jag ha ett riktigt jobb men de tycker att jag ska ha en praktikplats för att inte mista  f- kassans pengar. Den här gången hoppas jag vi hittar en praktikplats jag vill vara på, men sen har vi ett litet problem till jag vill nämligen vara ute och föreläsa och få in pengar på det sättet. Hitills har det inte blivit en inkomst man kan leva på, så då skulle jag vilja kombinera det med jobb men ams säger du måste välja en av sakerna för det får inte störa din praktikplats.Då blir jag sur för det är viktigt både för mig och samhället att jag får komma ut och föreläsa om min CP-skada.( så nälla ni som läser min blogg ni kan väl rekomendera en föreläsning på er jobb och ni kan väl prata med era vänner som i sin tur kan berätta det på sitt jobb, min mail adress är marika.vaihinger@hotmail.com dock kan jag inte komma fören nästa år eftersom jag har opererat mig och behöver rehblitering innan jag kommer tillbaka till mitt vanliga liv men hör gärna av er) åter till jobbsökadet. Senast här i veckan stod det i tidningen att de ska få ut mer handikappade i arbetslivet och det tänker jag nappa på. jag får la ta en praktik plats till att börja med och gå back på det ett tag. det kan ju faktiskt leda till jobb iframtiden eller ialla fall knuta nya kontakter.vi får se vad som händer jag blir jätte glad om ni hör av er. jag har även skrivit ihop ett reklambrev om mig själv som jag ska skicka ut till olika skolor, kommuner och politiker sen ska jag ta kontakt med ett förbund som kan ge mig arvode om det är så att den tillfäliga arbetsgivaren inte har råd att ge mig arvode men självklart ser jag hälst att den tillfäliga arbetsgivaren betalar mig i första hand.

2008-11-13

Äntligen fick jag tummen ur och ringa till arbetsförmedlingen, men som vanligt var hon på tjänsteärende så jag bad henne att ringa upp. Jag återkommer med mer information när hon har ringt.


2008-11-17

Kors i taket arbetsförmedlingen hörde av sig idag och jag sa till dom att jag var redo för att hitta en praktikplats snart och då sa dom att  det var min uppgift att hitta en praktikplats men då frågade jag ifall de hade några förslag, svaret jag fick var de kunde inte säga något ställe för då var det dom som hade bestämmt var jag skulle vara, och sen skulle jag åter igen lista upp några ställen jag kunde tänkas vilja vara på. Då sa jag att det hade jag ju redan gjort en gång förut.
A det var ju sko affär du hade skrivit upp och det funkar ju inte, men då sa jag faktisgt nej det hade jag inte allas skrivit upp.

för det jag hades krivit upp var M15, innovatum ( som jag inte alls vill vara på för det blir så dyrt med alla taxi resor) älvhögsborg också var det 2 till men det var definitivt  inte sko affär. jag kände bara att de inte alls ville hjälpa mig. Det sista de sa till mig var att jag skulle återkomma när jag hade rehbliterat färdigt mig. när jag hade laggt på luren börjde jag stor gråtat för att jag kände att jag inte kan fixa en praktikplats själv, då fick mamma ringa upp deoch känna hur jag kände det och så sa de till henne att alla platser är möjliga och att de skulle hjälpa mig, och åter igen att jag skulle lista upp en lista så nu har jag gjort det så det ska bli spännade och höra vade säger om den.

        Min lista
  1. Älvhögsborg
  2. Folkets hus
  3. M15
  4. Galrix
  5. Ålhéns
så nu får de bane mig hjälpa mig.


2008-12-03

Min arbetsterapeft frågade mig också om jag ville vara med i en grupp med andra cp-skadade och utbyta tankar och idér som te.x arbete boende m.m och då kom vi in på arbete och jag berättade min historia med arbetsförmedlingen och hon tyckte som jag att det var för jävligt och hon frågade om jag ville att kuratorn ( tror jag det var) skulle vara med och hjälpa mig för de kan lite om arbetsmarknaden och det tyckte jag lät som en bra idé så då skulle jag höra av mignär vi hade bestämmt möte med min handledare på arbetförmedlingen.

RSS 2.0