Prova på läger i Mullsjö

Det här skrev jag för en tidning för 1 årsen.               Prova på läger i Mullsjö
             2007


 


Istället för att sitta här i skolan i ett mörkt redigeringsrum och klippa konsert, önskar jag att det snart vore lördag morgon, så att ja kan åka till "Prova på lägret" i Mullsjö. Jag har anmält mig dit för 4:de gången i rad, för jag vill träffa en massa nya roliga människor och prova på olika sorters aktiviteter som t.ex. att cykla och skjuta med luftgevär .Fast allra bäst var ju kvällen när "Så ska det låta" drar igång och på natten när jag var uppe med några assistenter alldeles själv för inga utav de andra deltagarna orkade vara uppe så länge. Hoppas det blir lika lyckat i år med som det blev förra året.


Äntligen kom lördagen och det var dags för avfärd till Mullsjö som jag hade väntat på i månader. När jag närmade mig kände jag hur nervositeten och förväntningarna bara växte inom mig. Efter ca 1 timme i taxi var jag framme. En blivande assisten kom ut och tog emot mig. När jag kom in upptäckte jag att jag var först. Det gjorde absolut ingenting för då fick jag välja vart jag ville sova i våran sov sal, sen gick jag ut och hälsade på alla de andra assistenterna som fixade det sista till lägret.

Klockan närmade sig 10:00 och en efter en strömmade in. Jag fick se massor av kända och okända ansikten, jag blev extra överraskad och glad när jag fick se några av förra årets assistenter. När alla hade kommit fick vi fika och gå runt och bekanta oss med varandra genom att fylla i en bingobricka med allas namn. När alla hade fått bingo var det dags för lunch. Under lunchen blev det ytterligare ett tillfälle att få prata med både nya och förra årets deltagare och assistenter. När vi hade ätit färdig begav vi oss ner till skolan igen för att börja med uteaktiviteterna som var skytte, stort plockepinn, göra hantverk i skogen, fiske och kubb. Jag tyckte det var roligast med plockepinn och skytte. När vi spelade plockepinn så delade vi upp oss i kille och tjej lag, bägge lagen var mycket noga med att se så ingen fuskade. Ni kan då tänka er hur mycket skratt och påpekningar det blev om att det rörde sig för det andra laget. Resultatet blev att killarna vann. Skyttet blev inte särskilt lyckat för jag träffade ingen ballong men det skyller vi på att det blåste så mycket, för jag kan aldrig tänka mig att jag är dålig på att sikta. Innan det var dags för middag hade vi ett Friskis & svettis pass som ledaren Peter Ojala från VHIF hade hand om. Det var också väldigt bra för det var jätte roligt och se på dem som inte var vana vid att ha ett sådant här pass som vi är, som har det varje vecka. Efter passet var det mat, när jag hade ätit upp så hoppade jag in i duschen för att fräscha upp mig inför kvällen händelser. Jag hoppades på att det skulle bli "Så ska det låta". På vägen till aulan hörde jag gitarrljud och en sångröst då blev jag glad för det kunde ju bara betyda en sak "Så ska det låta"! Jag öppnade dörrarna och där satt redan två lag. Jag blev tillsagd att sätta mig i det ena laget och det visade sig att det var det ledande laget. Det var mycket jämt in i det sista men tack vare en deltagare som vågade ställa sig upp och sjunga solo så vann vi hela tävlingen. Efter en stund kom våra andra ledare Anna Stark och hennes danspartner från VHIF. Hon skulle vissa oss rullstolsdans och de var väldigt duktiga tycker jag. Efteråt fick man prova på själv att dansa och jag fick prova med Annas dans partner och det var riktigt roligt för jag har bara dansat på skoj förut med mina assistenter.

Klockan 00:00 då var det bara jag och en deltagare till och 2 assistenter som var uppe och pratade, men snart gick också de andra och lade sig och kvar blev det bara jag och en assistent. Som jag sa, jag blev ensam kvar uppe även detta året.

När klockan hade slagit 2:00 då var det dags för mig att gå och lägga mig .


På söndagen fick vi pröva på alla aktiviteter igen, då kunde man passa på och gör det man tyckte var roligast. Men vi fick även köra innebandy och sen hade de en femkamp som de satt upp ute detta året för det var så fint väder, detta medförde att det blev mycket svårare att få bra poäng för det lutade och blåste, vilket var bra för då blev det en utmaning i sig att övervinna blåsten och lutningen.

Framåt eftermiddagen blev det tröjutdelning och autografskrivningar på tröjorna. Allra sist av lägret var det bildvisning av kort som har tagits under helgen och sen diplomutdelning och sen var det bara avskedsstunden kvar och det är alltid lika tråkigt.

Undertiden jag väntade på taxin provade jag på att köra i trappor.

Sen kom taxin och det var dags att lämna Mullsjö för det här året. 

Jag vill avsluta denna berättelse med att säga att det var så häftigt och en sådan härlig känsla att köra i trappor. Jag kommer aldrig att glömma det och definitivt inte lägret för den delen häller.


Jag rekommenderar verkligen alla som är handikappade och som har möjlighet att söka till detta läger.


Det här kortet är gammalt, jag tror det e taget 1 eller 2 året jag var med på lägret.


  


24-timmars


Man får ta en tupplur i mällan varven.

24-timmars är en tävling som är varje år. I Vänersborg. Tävlingen går till så här att man är 4 lag som tävlar om att köra så många varv man bara orkar på 24 timmar. Och flest var vinner. Det låter korkat men det är skit roligt. Men själva grejen är ju att man får umgås och ha roligt, men det är ju såklart surt att förlora men det har vi bara gjort 2 ggr på alla år de har hållit på.


Vi brukar ligga under till kl 5 på morgonen för då har de som är snabbast i laget kört som idioter för att ta i kapp det som vi har förlorat under dagen. Man kan välja om man vill åka hem och sova eller sova där bland all musik, men för min del så stannar jag kvar. Och förra året så sov jag inte en sekund men det bästa av allt var att jag slapp ha assistent med mig för en kompis och hans familj tog hand om mig och det var såååååååååå skönt. För det värsta jag vet är när jag har med mig en assistent på en sak och jag vet att de bara kommer att få sitta där rakt upp och ner, jag känner då att jag måste aktivera henne och prata med henne. Och dessutom måste hon sova BLÄÄÄÄ!!! det vill definitivt inte jag. Och man känner sig så fri och vuxen på något sätt. Jag bara älskar 24-timmars. Och en sak till som är roligt är när vi börjar lägga upp taktik och vi toppar laget.


Botox & Baklofen

Ja många förknippar nog Botox med kändisar och deras rynkor. Men det använde inte jag Botxen till utan jag fick Botox för att slappna av i min väster arm och hand.


Det var så här att allra först ville de att jag skulle ta det i bena för att det skulle vara lättare att göra nya fothylsor men då protesterade jag, för jag visste att bena skulle bli avslappnade men jag inte hur mycket. Och jag vågade inte riskera någonting eftersom jag använder bena dagligen och jag skulle bli helt handikappad fall de pajade. Då gav jag förslaget om att vi kunde testa det på min vänstra hand för den tyckte jag ändå att jag kunde vara utan,

de skickade ner mig till Bräcke i Göteborg för undersökning,

när jag kom dit undersökte en dam mig och hon gick igenom hela kroppen, och tro det eller ej så tyckte hon samma som jag att det inte var någon idé att ta i bena för att någon muskel på baksidan av knät var för kort så det hade inte gjort någon verkan.


Min vanliga fråga gör det ont??? det känns som en stelkrampspruta sa de okej tänkte jag det var ju inte så farligt.


Så kom den dagen jag skulle få de 4 sprutorna först så säte de in ström i armen för att hitta musklerna och sen stack de in 4 sprutorna på 4 ställen och det gjorde svinn ont, jag gal skrek så hela huset hörde mig och de skar i pappas hjärta och mina "Peak" glasögon blev kolsvarta asså ni kan inte föreställa er hur ont det gjorde. Som jag misstänkte så kunde jag inte knäppa mina byxor och ej köra ordentligt eftersom den var avslappnad men efter några månader så släpper ju den här Botoxen så att jag blev starkare. Men vad som hände mer efter några månader var att jag fick ont i själva benet så 3 månader fick jag gå på starka tabletter men värsta av allt var att jag inte fick träna ( å träning som jag bara dyrkar) sen fick vi åka på sån här kontroll för att de skulle se vad som hade hänt men de hittade inget fel men de gav mig en tens apparat som jag skulle använda två ggr dagligen men det funkade ju inte eftersom jag gick i skolan.

Det ända som var positivt med det hela var att min hand var perfekt till 24-timmars jag kunde köra fortare än jag har gjort tidigare år och 24- timmars tänker jag berätta om i ett annat inlägg.


Men vad var Baklofen då? Jo det var också muskelavslappnade fast för hela kroppen och i tablett form jag fick prova det på Fryk center i några dagar men jag kunde inte då bestämma mig om det gjorde någon nytta eftersom jag hade tränat hela kroppen och när man tränar hela kroppen så intensivt som man gör på ett sådant ställe så blir man automatiskt avslappnad. Jag bestämde mig för att prova det i några veckor hemma, det gjorde faktiskt verkan i lagom dos den här gången.


Det roligaste var att min sjukgymnast på Fryck frågade mig hur jag upplevde min kropp när jag hade fått i mig lite. Jag sa det är klart att alla förflyttningar blev ju lättare ju mer man fått i sig fast inte alldeles för mycket såklart, då sa hon sen, har du provat baklofen nej sa jag och på så vis fick jag prova det.


Föreläsning

Jag har glömt att berätta att jag är ute och föreläser om min CP-skada,och det har jag gjort sen jag var 14 år. Min föreläsning riktar sig främst till elever och assistenter men det har även hänt att jag har föreläst för kommunen och allmänheten .jag kan liksom anpassa så det stämmer till målgruppen eller vad den som har hyrt in mig vill att jag ska berätta lite mer om.Det hela började med att en person som jag känner ringde upp mig för att den andra föreläsaren hon hade bokat in blev sjuk. Och då blev jag tillfrågade, jag blev alldeles till mig, jag hade ju aldrig varit med om något sånt där och jag frågade vad ska jag säga. Men det var inget svårt jag skulle bara berätta om min liv och hur det var att ha assistenter.

Jag åkte dit och gjorde mitt bästa. "jag tänkte det fick bära eller brista" man fick ju ändå arvode för det hela. Det gick utmärkt och någon vecka senare så fick jag en dagens ros . Det var då jag bestämde mig att det var det här som jag skulle hålla på med och sen dess har jag hållit på med det. Så jag har fått in lite pengar på det, men nu är det inte så mycket men efter operationen tänkte jag sätta igång och höra mig för och tala om att jag finns.


Armbike

Grodperspektiv.

Armbike( min ögon sten)

Så här ser min hoj ut!!!!!!!!!!!

Armbike

Nu äntligen har min efterlängtade cykel kommit. Jag har väntat på den i ett och halvt år nu. Ni kanske undrar varför det har tagit så lång tid och det är bara för att den är en special cykel som man sätter på rullstolen. Så det är bara ett styre och ett hjul, . det är inget vanligt cykelpris på denDå kan man undra varför den är så dyr men det är väl att det är dyrt att ta fram idén eller nåt.


Jag upptäckte denna cykel när jag var på en cykel mässa i Vänersborg och då fick jag prova den och då tyckte jag inte om den, så jag provade en annan cykel som man förflyttar sig till och den är det ett litet hjul på med handtag i stället för ett styre som man typ ror med. Men så åkte vi på en mässa till och där fanns också då Arbiken och det var då jag bestämde mig för att jag ville ha den.


När vi skulle sätta på alla ställningar på rullstolen så tog det 4 timmar innan det var perfekt så att jag kunde klara av den själv utan hjälp. Efter alla fin justeringar var det bara att ge sig ut och testa , det var skit roligt. Så nu är jag ute och cyklar varje dag 2 timmar förutom när vi har grejat med lägenheten, om det regnar så får man köra i garaget. Nu lätt det nog som att jag kör runt runt i garaget men det gör jag inte. Man kan höja upp hjulet så det snurrar fritt i luften.

 

2008-11-22

Idag har pappa sätt på anårningen till min cykel igen, varför vi tog av den var för att den rullstolen jag använder till cykeln är lite störe, men saken är den att gipset var inte så stort som vi trodde så jag kunde använda den vanliga rullstolen utan nåra större problem . Nu känns det som ett steg till i rätt riktning till att få börja träna, men det är ju fortfarande läkaren som bestämmer hur mycket jag får använda fötterna.

 

2008-12-26

 

Igår var det första gången jag cyklade på väldigt länge, men det gick väldigt bra dock var det bara inomhus. och idag satte pappa på min cykel dator, så nu får vi se ifall det funkar i morgon, vi var lite osäkra på hur man skulle sätta sändaren man har i hjulet men det lär vi upptäcka i morgon. jag återkommer men den informationen.

 

2008-12-28

Nu funkar min cykeldator det var så här att det var tvunget att vara 5mm millimeter mellan de 2 censorerna för att deet skulle ge utslag vilket jag tyckte var mycket korkat för då slår den ena censorn som sitter på gaffeln (som håler hjulet) nästan i men det funkar ju ialla fall så det är ju bra.

 

2008-12-29

 

Här är min cykeldator.


Den efterlänktade operationen

Jag har väntat i 2 år nu på operationen, och änterligen blir den av. Det var nämligen så här att jag var på Näl för att korrigera mina fothylsor( det är skener som som gör att foten inte ska bli sned när jag står på dem och dels för att jag ska orka stå lägre utan att säcka ihop)för att de klämde och hade sig för att foten hade vridit sig i fothylsan som den inte skulle göra men det hade den gjort för att jag hade gått ner i vikt + att det var senaor på yttersidorna som drog så att fötterna blev sneda . Då sa de om vi ska få ordnig på dina fötter en gång för alla så är det nog bäst att du opererar dig, jag var motståndare till det först men så vägde jag för och nackdelar mot varandra. Då kom jag fram till att det fanns mest fördelar med hela ingreppet.

    Fördelar

  • slippa ha ont som det gjorde ibland

  • fina och raka fötter

  • slippa ha fula fothylser och anpassade gympaskor


    Nackdelar

  • Att det gör förbaskat ont undertiden

  • Jobbigt med rehabilitering efteråtDå ställde vi upp oss och det var i 2:an i gymnasiet. Efter ett tag kallade de in oss för att de skulle bestämma vad de skulle göra för operationen och det var inne på Marie dal, där beslutade dom att den operationen de skulle göra inte skulle göra någon verkan den skulle göra mer ont än nytta de sa även att det behövs göra ett större ingrepp,de fick skriva en remiss till Uddevalla sjukhus där de hade en spisel läkare som de hade hyrt in från Stockholm, ha så fick man vänta ytterligare på en sån här undersökning som de skulle se vad de skulle göra för operationen och det tog nog över ett år innan man fick den kallelsen.

När vi kom in på den undersökningen i Uddevalla så kollade tre personer på mina fötter och så förklarade de vad de skulle göra. De skulle dela på mina fötter i tre del och sen knipsa av en sena och slutligen flytta in minna häl ben, själva operationen skulle ta 4 timmar att göra.

Någon månad gick så fick jag ett brev hem skickat till mig. I det stod det att de hade inte kvar den där spisial läkearen jag skulle ha och att vi fick vänta på en ny tid för undersökning av operation för nu fick de läkarna som var på Uddevallas sjukhus ta det i stället.


Äntligen har jag varit på inskrivning för operation och då förklarade de vad de skulle göra och det blev samma som de hade planerat tidigare + att de sa att de kanske behöver ta en bit av höftbenet för att förlänga någonting i foten men jag har glömt var det var.
Nu äntligen har jag gjort operationen det skulle ta 4 h men det tog drygt 5 h istället, det var min högerfot sim krånglade den ville la inte som dem ville i vanlig ordning men jag fick bara ha min skönhetssömn längre så mig gjorde det faktiskt inte så mycket. De höll på med mitt höger ben från 9.00 -12.15 sen gick de och tog en fika paus. Ni kanske vill veta vad de egentligen, jo de har satt in två rost fria skruvar + ett stift i ena foten och i den andra har de satt in tre rostfria skruvar för att det var bättre med plats i den sen har de knipsat av två senor som går utanför foten. Men de behövde inte ta något i höftbenet.


Hela operationen tog från 7:50 -14:15 ( med alla förberedelser och allt) sen kom man till uppvakningen där de fick hålla syrgas masken åt mig, de fick lösas av eftersom man ligger ganska många timmar på uppvackningen sista som löste av var en kille han frågade mig ifall jag ville ha grimma( Det är 2 piggar som man får i näsan som sprutar in syre istället för masken) mmm sa jag för jag hattar maskar de luktar sååååååååååå äckligt, fast de förstås om det hade varit en snygg kille så hade jag velat ha den kvar. För man får ju inte vara dum.


Klockan blev 17.30 och jag fick komma upp på avdelningen där min kära lilla mamma väntade på mig, hon hade hämnat min födelsedags present. Som var en cykeldator men det var ingen cykeldator som helst utan det var en med calorie funktion i det var det viktigaste.


Jag var så trött när jag kom upp till avdelningen, men jag vågade inte somna fast mamma sa sov men jag var livrädd att hon skulle gå.


Nästa dag skulle jag byta till glasfiber gips istället för de plastskenor som de hade satt på baksidorna av bena och sen lindat ett bandage runt, ni kan tro va ont det gjorde men som tur var så var min läkare med och höll i fötterna medens jag fick ett svart gips lindat runt mina fötter. Sen var det dags att rönkas och den tiden fick vi flytta på för det tog längre tid ån vad de trodde med om gipsningen.


Nu har det inte hänt något mer än att jag tog massa tabletter. Nu är det bara en om gipsning till om 2-3 vecker så då återkommer jag med mera.


Vi upptäckte igår att min högerfot har en blåaktignyass på sig och var lite mer svulen än västerfoten, men eftersom jag inte hade mer ont än vanligt så tänkte vi att vi väntar och ser tills imorgon om det inte har förvärrats då så ringer vi inte.

Idag på morgonen kollade vi på den igen men det hade inte förvärrats, det e nog ingen fara då.Nu har jag fått brev från ortopeden att jag ska byta glasfiber gips och ta bort stygnen den 13 oktober kl 9:55, ve och fasa vad ont det kommer att göra. Hur länge kan det ta tro det e jätte svårt, jag vet inte hur feg jag är.  och jag måste veta hur lång tid det tar för jag måste beställa taxi.


Eftersom jag inte får stödja på mina ben så kan vi inte ta våran bil.


Tredje gången gilt. det var tredje gången jag låg i sängen sen jag kom hem från sjukhuset det var skönt för ryggaen att ändra ställning, fast bena tyckte inte om det de spende sig lite men det var inte så obehagligt som det har varit tidigare,så det dröjer nog ett tag till innan jag kan ligga i sängenen på nätterna, jag får börja på dagarna, när föräldrarna är vakna sen får vi se. så länge får jag väl sova i permobilen (trevlig säng).


Igår var det första gången jag satt i den manuella rullstolen på mycket länge, mina ben prottesterade lite då och då  men det gick bra. varför jag satte mig i den var för att jag skulle på födelsedagskalas och då var det enklare att ha den än permon om jag nu skulle på toa. men nu behövde jag inte det som tur va för tänk  er hur mycket folk jag skulle dra då en skulle behöva dra  ner min byxor och skulle fått hållt mig så jag inte nudda marken.( man kan tro lite att jag leker inte nudda mark) ialla fall när jag kom hem så satte de mig  i min "säng" tro det eller ej så sov jag hela natten iförsig jag la mig inte förren 23:30 men jag brukar gå upp en gång på toa på natten och sen brukar jag vakna 07:30 för att gå på toa igen men nu sov jag till 09:15. Mamma var och kollade två gånger så jag var vid liv, men atagligen så var jag så spänd igår för att det var mycket folk och ljud så jag blev jätte trött av det. jag känner ju inte när jag är sänd efetersom jag är det hela tiden än då.


Nu har vi ringt och kollat vad de ska göra och hur långt tid det skulle ta med att byta gips och ta bort synen de sa att det räcker nog med 2 h. Vi frågade även om de skulle röntga mig samtidigt , men så bra var det inte . Det skull göras efter 8 veckor och då konstaterade vi att jag inte skulle få stå på fötterna innan dess. Då blev jag lite ledsen för jag vill så gärna åka till 24-timmars,


jag hade tänkt att va där hela natten men eftersom jag kanske inte får stödja på fötterna så kan jag inte gå på toaletten så då blir det antagligen bara några timmar =(


Idag har jag ringt och fixat så jag får ligga i en säng när de tar bort gipset. När jag hade gjort det så ringde han som skulle gipsa om mig för att säga att vi skulle gä till avdelningen istället för att gå direkt till gipsrummet. Eftersom jag skulle få låna en säng och ivetult få något mer lunade så det ska gå letare, fast innan vi  åker hemifrån tar jag också  en lugnade  tablett  så det ska gå så smidigt som möjligt. Vi fick reda på hur långt tid det tar och det skulle ta  ca 3h istället för två så det var bara att ringa till taxi och ändra.

 Så här ser min vänsterfot ut.


 Och så här ser min högerfot ut.

 

 

 

Nu är det sista  kvällen med det här gipset. jag kommer att läga ut kort på dom, så ni får se hur de ser ut.

 

 

 

Idag har jag varit på lasarettet för att bytta gips och ta bort stygnen, det är väl ingenting tänker ni. Men jo det gjorde skit ont och ta bort stygnen, jag ska berätta från början till slut.

Först kom taxi 10 min för tidigt och då blir man lite stressad när de dessutom står och ringer på dörren. Det var ju bara att skynda sig jag var iför sig färdig jag skulle bara ta på mig jackan men tror ni inte att jackan fastnar över allt. Men vad jag glömde skriva var att jag tog en extra stark tablett samband med de tabletterna jag skulle ta klockan 08:00 för att bli lite mer trött och sen skulle jag få något mer lugnande för att det skulle gå så smärtsamt som möjligt för alla parter.


När jag kom till sjukhuset gick vi direkt till den avd som vi hade blivit tillsagda. För att få en säng så jag skulle slappna av bättre. De sa nej det behövs inte det gör inte ont saken är den att den att det saknades kommunikation så de visste inte så mycket. Men de frågade mig om jag ville hoppa över till sängen på avd lr där jag skulle gipsa om mig, jag valde att lägga mig där inne men när vi kom dit så sa han som skulle gipsa mig att de hade ju bestämt att jag skulle ligga där inne på avd och vänta på han skulle ringa in oss för han hade patienter innan mig och min läkare skulle vara med för de hade de lovat mig. Så det var bara att raska tillbaka med säng och allt. Också fick jag ligga där inne längst ner i korridoren och se på tv, en timme efter utsatt tid ringde de in mig under den tiden hörde man lite små prat om mig och vem som hade tagit emot detta samtalet som han som gipsade ringde in och pratade med de. I alla fall jag kom in i gips rummet och det första jag fråga var om jag hade något ärr på hålfoten på väter fot för det gjorde sååååååååååå ont eller om det bara var ett skav men när läkaren kom in sa han att det var ett stift som satt där och att de skulle ta bort det om det gjorde ont för då visar det bara på att kroppen stöter bort den men om kroppen inte hade gjort det så hade dom låtit den sitta kvar och det var där jag brast ut i gråt för jag blev liv rädd fast de sa att de skulle ta ut den om en månad när de skulle ta bort gipset förgott och röntga. Han som gipsade mig förklarade att han skulle ta och såga upp gipset på varsin sida för att få typ 2 lock som han bara kunde lyfta ur foten sen. Sågen lät jätte mycket och det vibrerade och kittlades hur mycket som helst och jag kan inte beskriva hur ont det gjorde fast det kanske inte gjorde så ont som det lätt på mig jag gal skrek och så tog de en tång och bände upp gipset och det lätt äckligt men det värsta var inte inte det utan det var stygnen för visa låg på nervtrådar och för att komma åt så var han tvungen att lyfta lite i skinnet och det gjorde as ont så jag gal skrek hela tiden ( Det var värre än ett tränings pass) sen var jag också rädd för att jag skulle röra foten. Så när de hade tagit alla stygn och lagt på kompresser så var höger foten färdig.

Nu var det vänster fotens tur och då var jag lugn när de sågade upp gipset sen satte jag igång igen när de skulle klippa bort vaden på insidan av foten för det var där stiftet stack ut så då fick de sluta när de började närma sig stiftet och ta på andra sidan, men jag slutade ju inte gal skrika för det för då skulle de ta bort stygnen samtidigt som jag skrek så frågade jag är det klart snart, är det många stygn kvar och hela tiden sa de nej då och så sade de hur många det var och så höll jag på så och sen tjötade jag om att de skulle hålla i foten. Sen skulle en strumpa på till allt elände och vadd och gips och det gjorde ont när de tog över stiftet som hade gått av lite. Sen var jag färdig och jag tackade dem för att de hade ståt ut med mig.


( Patienterna i patientrummet trodde väl de bröt benet på mig så som jag. Det är lite svårt att beskriva hur jag skrek via en dator men jag kan lova er att det inte var något vanligt skrik.)

 

Jag och mamma pratade  ikväll eller rättare sagt jag bad om en kram  och det fick jag förstås, hon frågade hur det var och jag sa ibland gör det ont och ibland inte. hon frågade hur det känndes och det känns som man har en spik i foten och det skaver. Men det är typ bara det jag känner av den har la tagit överhand. mamma sa ska vi ringa och prata med läkaren och då började jag att gråta för jag visste att jag inte klarade av att ta ut spiken och det sa jag. men de måste ju drogga ner dig så du inte vet om det, för för eller senare måste du ta ut den. Så vi får se hur det blir.

 

men det är ett som är säkert att jag bävar för den dagen jag ska  ta bort den.

 

Nu har kallelsen kommit som jag ahr bävat men jag ska ta bort gipset och stiftet /spiken den 25 noveber kl 14:20 men jag fick ingen tid till röntgen för det skulle komma på en separat kallelse  men jag ska göra det samma dag. vad jag ska göra nu är att ringa och fixa säng igen och mamma får ringa och prata med läkaren om att de söver ner mig för jag klarar inte lokalbedövning för det gör lika ont som att ta ut spiken/stiftet. HjÄLP............!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

 

Nu har vi även fått kallelsen till röntgen kl 14:10. åjag länktar tills om 2 månader för då kan jag nog klara mig någorlunda bra tror jag.

 

 

Börjar åldras redan vid 20 illa:(

 Jag har ju ett stift i min vänstra fott som jag har berättat om förut . kroppen håller ju på att stöta ut den hela tiden så visa dagar gör det fruktansvärt ont. Så idag ringde vi till sjukhuset och ville pratat med min läkare om att stiftet vill ju ut men glasfibergipset ligger alldeles tet intill den så den kan inte komma någonstans och då är vi oroliga för att det ska vandra en annan väg liksom gå in i kroppen igen och då blir det extra svårt att ta ut den, det är trottsallt 1 månad kvar. men vi fick höra att han inte hade telefontid på ett tag så då sa de att en sjuksköterska ska ringa för de kunde lite mer  om såndant här tyligen jag vet inte, jag vill bara att det ska bli den 25 november någongång för nu orkar jag inte mer.........

 

Nu ringde dem från sjukhuset och och vi frågade våran fråga och hon trodde inte att den skulle ta någon annan väg, hon kom också med det förslaget att man skulle bryta upp det och kolla hur det ser ut. tillslut kom de fam till att läkaren ska ringa mig och ta det beslutet , men personligen tycker jag inte de ska ta upp det bara för att det gör ont utan då ska det vara att den kan ta en annan väg , men vi får se hur det blir på fredag när han ska höra av sig.

Min läkare ringde idag och förklarade att stiftet inte kunde ta någon annan vägg och att de kunde såga ut en luka runt stiftet så det inte skulle göra så ont och mamma sa även att svulnaden hande gått ner så att foten kunde röra på sig, det tyckte han inte var så bra och om gipset skulle bli allt förstort så ville han vara med när de byte det, men annars skulle vi bara avvakta. jag tror jag ska göra en nedräkningskaländer som små barn gör med jul. Det går så mycket forttare då.

 

2008-11-18

Idag ringde mamma till Uddevalla för att få tag på min läkare angående nästa tisdag då jag ska ta bort gipset och stiftet. jag vill ju både ha en säng och att de ska söva ner mig när de ska ta och skära bort spiken eftersom lokalbedövningen gör nog ondare att få än att skära bort stiftet, men han hade ingen telefontid idag så han skulle höra av sig vid 16:15 på torsdag anars hade han en tid på tisdag kl 12:00 men det kännde vi att det var lite snutt med tiden om de skulle årdna säng och allt.

Idag har det dessutom gjort väldigt ont där stiftet sitter jag tror det håller på att tränga sig ut ännu mer och jag bara lägntar tills tisdag, då ska jag även fira när jag kommer hem, om jag orkar jag kanske är så ner drågad så jag bara vill sova.

 

Dagar kvar nedräkning kan börja!!!!!!!!

Mardrömsdagen har anlänt

1

2

3

4

5

6

7


2008-11-20

Läkaren ringde som det var sagt och jag frågade om han kunnde fixa en säng till mig och det skulle han ordna. Men det var värre med sövningen för det var försent och då frågade jag om man kunde få en tabllett som gjorde så att jag var lite borta men det kunde han inte heller ge mig så tillslut komm vi fram till att jag skulle få ämla för att bedöva det stället som de skulle spruta in den andra bedövningen. jag frågade gör det inte ont då när ni ska skära nej vi ska inte skära i dig sa han, ne he sa jag vad gör ni då. Jo eftersom stiftet sticker ut lite sä tar vi och snurrar ut den med en liten handborr. Sita frågan var hur det blir med fothyllsorna och han sa att han skulle prata med ortopeden och så skulle de göra den då men då sa jag att då hinner ju fötterna att ändra sig. Nej vi sätter en plast skena på baksidan av benet. Då blev min nästa fråga får jag onte stå då på yteligare nåra veckor, han svar var det får vi se på röntgen om det ser läkt ut får du börja att stöja på de men annars får vi vänta lite till.

Så smmanfttningsvis så får vi åka rut kl 12:00 för vi vet inte vart vi ska gå för att få ämlan sen ska ju gipset bort innan man kan sätta påämlan och sen ska den verka i 1h och sen ska det röntgas och slutligen ska vi ta bort stiftet. Så det blir en heldag på sjukhuset.

 

Jag e så jäkla rädd och närvös hoppas jag klarar det och allra mäst hoppas jag att det är läkt så jag kan komma igång med träningen igen för det är det som är mäst frustrerand att inte få röra på sig.

 

 Det här är min värsta marddröm när jag inte får röra på mig, jag vill bara skriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiika.

 

2008-11-21

ortpeden ringde idag och frågade när vi skulle vara där och vi sa kl 14:10 och då sa det att det räkte att vi var där kl 13:00 och sen sa de var vi skulle gå och så frågade mamma om man kunde ge mig någon tabllett som gör mig lullig och hon skulle prata med min läkare.

jag var även i stan idag och kollade på finna stövlar så jag hoppasatt jag kan köpa stövlar sen när allt är läkt.

 

2008-11-24

 

sista timmarna med gipset änteligen kan man se ljuset i det mörka hålet.

 

2008-11-25

 

Snacka om att jag är närvös nuär det bara några få timmar kvar tills jag ska ta bort spiken och gipset och jag slår vad om att det blir något trubbel den här gången också, det känns så. jag hatar den här dagen fast jag är ändå glad att  det är slutat på att ha gips för det luktar och kliar som FAN!!!!!!!!!!! jag vill bara duscha av mina fötter.

Jag kommer att skriva hur det har gått ikväll eller imorgon det beror på hur jag mår.

 

2008-11-25

Nu har jag kommit hem igen det tog 6h, när jag kom dit så anmälde jag mig och tog en lugnande tablett och efter en kort stund efter ropade de upp mig, så då var det bara följa med och vi flyttade över mig till en säng, efter att mina föräldrar hade lyft upp mig i  sängen så körde de in mig i det rummet jag skulle va i för att ta bort gipset, också kom en sköterska och frågade mig om jag villed ha ett storpiller i rompan för att få mig lugnare och jag sa jag tar gärna en en tabllett som man sväljer så hon fick hämta en sån, jag tängte de är väl ingen fara att bort gipset men ak vad jag bedrog mig. Mina fötter spände sig som fan medan de höll i dem så det gjorde ont för de sen när gipset avr borta så såg man att stiftet stack ut 1cm . när gipset var borta så vill min läkare ta bort plåstret över spiken för att se hur det så ut. Efter det så satte de på ämla runt om stiftet och slutligen en strumpa på det för att skydda. Sen bärde det av till röntgen för  att ta lite"pose bilder" på fötterna. när jag hade posat klart så fick jag åka upp till typ ett väntrum där man väntar på att doktorn ska komma. då började mördröms senaret de skulle lägga den riktiga bedövningen och det gjorde svin ont så jag skrek som en stuken gris de sprutade in bedövning på 4 ställen och sen lämnade de oss en stund, några minuter senare så kom de igen och min läkare försökte gömma borren för mig men jag såg den och blev hysterisk, men som ni vet så är läkarna mycket duktiga så de lyssnade inte på mig att de skulle vänta utan de bara körde på och det gick jättte snabbt fast jag skrek. men jag kan försäkra er om att det inte känndes någonting och stiftet var 5.5 cm långt  och efter det att de hade tvättat rent stiftet och mig så fick jag stiftet och röntgenbildena. sen var det bara och åka tillbaka dit jag tog bort gipset, och göra nya gips avjutningar och tillsist så sate de på bakside styket av de gammla gipsen för att staga upp det tills mina fothylsor är färdiga. den ända skilnade nu är att jag får stå på föterna med de där gipset men jag får inte stå utan dom. ni kommer att få se stiftet och röntgenbilder snart.. Imorgon får det nog bli.

 

 

Här är det 5,5 cm långa stiftet.

 

2008-11-26

 

Här kommer några av bildena de tog i går på mina fötter

 

Här är min väster fot och här ser man även stiftet väldigt tydligt.

 

Här är min höger fot och den är inte så intressant.

 

2008-11-28

 

Idag kom jag på att fotyllserna som de håller på att gör kommer att bli i plast istället för kolfiber om vi inte ringer och säger till. Plasten håller inte imot mina krafter men därimot håller kolfiber för mig eftersom det är mycket starkt. de använder kolfiber för att bygga båtar så då kanske ni förstår skillnaden. Så på måndag så får jag ringa och säga det. Annars går det inte.

2008-11-29

Nu har vi tagit av glasfibret och kliat på mina ben och det var första gången jag såg dem riktigt ordentligt sen de gjorde operation och ni kan tro vad det kliade gött jag bara satt och njöt när mamma kliade med naglarna och de blev stora högar på golvet av dött skin. ärren såg riktigt finna ut och fötterna med jag ska ta kort på dem så ni får se men nu var det så sent.


2008-12-01

jag ringde om fothylserna i dag och när jag kom fram så kom jag till en växel som sa att jag skulle få prata med han som gjorde dem och det var en person som jag visste att han inte hade gjort dem men det stod att han var min handlägare men när jag blev kopplade till honom sa han nej det var min kollega som hade gipsat dig och det visste jag redan från början men när jag äntligen kom räät sa jag att jag ville ha kolfiber istället för plast för jagär så stark så jag viker dem på mitten och sa han det var bra att du sa det för han hade nog tänkt och göra dem i plast. Vadhan sa mer var att de pekade väldigt myckt uppåt och det tyckte han inte om  men läkaren hade sagt att det gör inget men vi får se hur det bliri värsta fall får vi väl göra om dom. Han skulle börja modellera dem den här veckan.


2008-12-02

Nu har vi tagit av gipset igen och skrubbat och tvättat och smörjat det var jätte skönt, men varje gång vi ska göra detta så blir jag alldeles kalsvettig och jag vet inte varför, när vi var fördiga så kallade jag på fotografen " det vill säga pappa"Snart kommer en bild på fötterna, vad jag vill säga först är att vi kom fram till att det kommer nog ta väldigt lång tid innan jag kan komma tillbaka till mitt normala liv


Här är dem vänster är lite snevriden inåt och det hoppas jag att de kan fixa till för de gipsade snett sista gången de gipsade.

2008-12-03


Så här ser det när halva gipset är på det är typ en gasbinda som man virar runt för att de ska sitta kvar.


2008-12-09

jag tror det var igår jag upptäckte att min vänstra gips har gått sönder det har låsnat en liten bit i kanten högst upp och pytte liten bit längst ner vid stor tån, hoppas att de ringer om mina fothylsor snart för det gör ont på natten när man ligger på det.


2008-12-13

Jag tog av mig gipset igår för att lufta fötterna och försökte röra på dem och ta bort lite mer av det döda skinet som var mäst på hälen, vi klippte även bort den lösa biten på vänstra gipset, så nu skaver det inte. Med den lilla biten gipset som vi klippte bort gjorde jag ett expremänt, jag la den i en skål med vatten för att se den skulle lösas upp, men det gjorde det inte den är lika stenhård som vanligt.


2008-12-14

Adeles precis nu så hoppade jag över till toastolen alldeles själv utan lift men dock med skor annars hade det inte gått..... men vad hände då klarade jag det eller inte? Jo då det gick allt bra det gjorde lite ont i höger benet men men det kan man väl stå ut med och det var svårast att komma på tekniken igen men det gick rellativt fort. Jag känner mig jätte glad över det här.


2008-12-15


Jag försökte ringa till ortopeden men det var ingen som svarade, det var upptaget och sen var det många som ringde och då sa vi att vi väntar på posten men det kom ingen anmällan om att vi skulle komma och prova ut de nya fothyllsor. så jag får väl ringa i morgon.

2008-12-16

Jag ringde till ortopeden idag igen efter att posten hade varit här, vad jag fick för svar var att de hade öppet 9-11:30 imorgon för smtal. Det har de aldrig haft förut. Men jag får väl åter komma mellan 9-11:30  i morgon om det passar bättre för dem.


2008-12-17

Jag ringde till ortopeden men det var bara upptaget i en hel halvtimme så jag sa till mamma att hon får ta över och ringa. Naturligtvis kom hon fram direkt, han sa att den 5 januari var ledigt kl 10:30. va han sa mer var att de hade byggt upp den med en klack och det kommer jag inte att acceptera  det var bara för att vi hade satt dem i fel stälning sa han, men det är väl ändå inte vi som har sett dem i felstälning det är la dem. Vad jag vill minnas så stod inte mamma och pappa vid operationsbordet utan läkarna men de kan ju ha byt när jag somnade. Vi får se hur det blir med allt.

2009-01-05

Vi var på Uddevallas lasaret idag för att prova ut mina fothylser, och mycket riktigt var det en riäl klack på dem det såg ut som platå skor så det sa jag med engång  att det där får du ta bort. Ok sa han men då får du gå med väldigt böjda knän och det är väldigt jobbigt, a men det har jag gjort i 20 år nu och dessutom går jag inte utan bara förflyttar mig och då spelar det ingen roll. Han gjorde som jag sa  och gick och tog bort det efter ett bra tag kom han tillbaka och då var det dags att klippa till kanter och så och efter det så fick jag prova och stå i dem, tro det eller ej klämde de ingen stans som det alltid brukade göra då känndes det bra. Sen när vi var färdiga så frågade vi om han kunde se vad jag hade förnågot på miten på insidan av foten för det är en röd prick som bränner och gör ont men han visste inte vad det kunde vara men han tyckte vi kunde gå och kolla upp det på vårdcentralen så det inte bli infekterat och nästa utprovning sker på NÄL.


2009-01-18

Jag blir sååååååååå trött de har fortfarande inte hört av sig i från NÄL jag vill ha mina fothylsorn och de har inte heller hört av sig om någon ny tid för röntgen och det har snart gått 2 månader sen jag röntgade mig sist. De är så sega inom sjukvården.

2009-01-21

Äntligen ringde de om fothyllsorna att de var klara så nu e det bara å hämta dem.  Och de ska ske förhoppningsvis imorgon.


2009-01-24

Mamma hämtade fothylsorna i förgår och de passar perfekt vilket de aldrig har gjort för. Vi har alltid fått åka fram och tillbaka tio tusen ggr innan de har passat, nu e det bara att se till att man kan känna sig trygg med fötterna sen bär det av till lägenheten.


2009-02-13

Nu äntligen har kallelsen för röntgen kommitjag ska dit 16 mars kl 14:20 och då får vi se om jag får ta bort fothylserna och använda vanliga skor också kanske jag kan få börja badasom jag hade planerat hoppas det det skulle va så skönt.

2009-03-16

Jag har varit hos läkaren i dag ochröntgade mig och träffade läkaren. på röntgen kom vi in en halv timme för tidigt men hos läkaren kom vi in en timmme försent, när vi sat och väntade i rummet där man skulle bli undersökt kände jag på min högra fot och sa till mamma att jag känner skuven och det är märken också sa mamma det kan du inte göra, jo sa. och när läkaren kom in frågade vi vad det var för knöl som var på min insida av min högra fot så kände han och sa vi tar kopior på röntgenbilderna också kommer jag in med dem också kan vi kolla på vad det kan vara. det vissade sig att det var skruven som stack ut både på hälen och vid knölen så då beslutade vi att vi skulle kolla upp det om 3 månader och se om jag får besvär med den. Om jag får det så ska de göa en mindre operation och ta bort den, men vad som var bra var att jag får vara utan fothylsor och det är underbart . jag lovar att jag ska lägga in röntgen bilderna.


2009-03-18

nu har vi satt upp mmig för en tid för operation eftersom det kunde ta 4-5månder innan han gör en uppföljning fast han sa 3månder  och så länge kan vi inte vänta. för skruven kommer ju att sitt och iretera ihela mitt liv sen.

2009-04-10

Nu har jag fått tid för en operation för att ta bort skruven och det blir den 26/4 på morgonen och efter den operationen måste jag bo hemma hos mina föräldrar en natt fall det skulle hända något .


2009-04-23

Nu fick jag ett papper från sjukhuset igen och de vill att jag ska komma dagen inann operationsdagen, fråga mig inte varför för det vet jag inte. Men det ela för att han ska se ur det ser ut och rita pilar där han ska gå in, den som lever får se.

2009-05-08

Ni kommer inte att tro mig men vi har upptäckt en skruv till som är påväg ut ur vänster foten . Hur jag upptäckte den var när jag var på badet jag frågade min assistent om hon såg något konstikt eftersom jag kännde att jag hade ont men då sa hon att det var bara en liten plita, va bra sa jag då är det iallafalll inte en skruv ne det är det inte men så idag var jag hos min syster och jag frågade mamma om hon kunde kolla på min fot när vi kom hem men hon tog av mig fothylsan direkt och när hon fickse det så sa hon det är ingen plita för det är en rund liten svart prick så för sa hon att det var en skruv men sen blev hon osäcker och frågade min syster och hon sa att det var en skruv så nu får vi se vad läkaren säger det kanske blir att de får gå in i bägge fast först blir det väl en röntgen.det har bara varit problem med dena operation jag trodde de skulle vara över nu men icke.


2009-05-29

förlåt att  jag inte har skrivit om i månadgs och i tisdags men jag tänkte att jag kunnde stå ihop dem.
I måndags så åkte vi vid 8:30 för att vara i tid till 9:30 men när vi kom dit så fick vi inte komma in förren 45min senare. och då kollade han bara på fötterna och rittade pilar och kollade hjärtat sen fick vi åka hem och vänta på att de skulle ringa och säga när jag skulle bli opererad och det skulle jag bil mellan 13.30 och 14.00 men vi skulle vara där 12:15 för att ta blodprov och då hade mamma sagt att det är väldigt svårt att ta blodprov på Marika och då lovade de att de skulle ta två rör på ett stick.

Också kom tisdagen och vi åkte invid 11:15 och när vi kom till dagkirurgen så hade de lunch. Vi satte oss och väntade på att de skulle komma tillbaka från luchen. efter en stud så kom de och jag anmälde mig. efter ett tag så frågade vi om inte jags kulle ta några prover och de skulle jag men de hade inte hittat någon som kunde sticka mig. och då passade jag på att ge förslaget att sätta på ämla på armen så det inte skulle skulle kännas och efter 10min kom de och ropade upp mig och jag fick gå in och byta om till operations kläder och sen läggas i en säng som rulades in i ett rum bredvid operationsalen, där frågade de mig tusen frågor efter det så skulle hon ta blod provet och naturligtvis så hittade hon ett kärl som inte hade ämlats på men det var jätte stor och fint så hon frågade lite snällt ifall hon kunde ta det och då sa jag ja men någon måste hålla armen på mig och då fick det bli mamma, kärlet var så stort att det bara sprutade ut blod det hade det aldrig gjort tidigare så mmma fick på sig på rocken sköterskan var alldeles full med blod + golvet, när det var färdigt så satte hon i sockerlösning eftersom jag inte hade ätit på så många timmer. sen lämnade hon hos till vårt ödde och jag trodde att vi bara skulle ligga där en kort stund men så var det inte vi fick ligga eller rättare sagt jag låg och mamma satt och lyssnade på när min läkre borade i någon annans ben hamrade meds tämjärn det var så där mysigt med det fick vi höra på ungfär i 2h för min operation blev 2h försenad.när jag väl kom in så gick själva operationen på 20min så mamma han inte göra sinna ärenden som hon skulle. när jag vaknade upps å kande jag hur det gorde ont så jag sa ni får ge mig mer narkos för jag känner att det gör ont men då sa de att de var färdigt, men de gav mig mer antibiåtica istället och så komm doktor och sa vad han hade gjort. Han hade tagit bort ett stygn på vänsterfoten och på höger så hade han tagit ut skruven och hakt bort lite ben så detskulle bli lite plattare. sen efter ett tag fick jag åka hem till mina föreldrar över natten. skruven kommer jag att lägga upp snart .


2009-06-12


Jah de hann tydligen inte till cheapy eller Bohuse och köpa en mindre skruv...


2009-06-20

Ja då tänkte man åka hem efter midspmmar firandet men icke kunde man det........ Innan jag skulle åka hem så ville mamma ta en kik på såret där de hade tagit ut skruven och när jag  öppnade plåstret så såg jag att det varade så då fick vi görarent men undertiden så upptäckte vi att den hade svulnat upp också så då frågade mamma mig hur jag kännde mig om jag kännde mig febrig eller något ne jag är bara lite varmsa jag men vi tog febern ändå och då visssade det sig att jag hade feber och då sa vi att jag skulle stanna en natt till och om det blir väre så får vi åka till vådcentralen..

2009-06-21

ha vad jag hade fel att bara nöja sig med vårdcentralen ne på sjukvårdsuplysningen ville de att vi skulle åka till akuten i uddevalla eftersom det handlade om ett operativt ingrep då tyckte de att vi skulle undersökas an de som hade gjort det så det var bara för pappa att åka ner och hämnta min rullstol och lite mer saker och sen bar det av till uddevalla, när vi kom dit så blev vi upropade nästan direkt efter vi hade tagit numerlappen och vi trodde då att vi hade kommit så långt så man skulle träffa läkaren och vi blev mycket överraskade men det vissade sig att det var en liten inskrivning, efter den var det ett evigt väntande. 2h senare kom vi in i ett litet rum som man skulle lägga sig på sängen också skulle sjuksköterskan ta blodprov på mig och kolla på såret och då var det blå rött och sen gick hon och vi fick vänta på läkaren och när han kom så blev det lite väre för han skulle pilla i såret och det var mkt obehagligt. när han hade kännt färdigt så skulle han gå ut och kolla på röntgen bilderna för att se om det var någon mital i närheten och vad min andra läkare hade använt för matril, undertiden kom det ett tredje par som skulle ta odling på såret och skicka det på analys och se så det inte e sjukhussjukan och sen kom läkaren in igen och sa att det inte fanns någon metal i närheten. och nu går jag på starka tabletter och sen skulle jag på återbesök islutet av veckan till min läkare på stora ortopeden.

2009-06-26

förlåt att jag inte har skrivt på det senast men nu skriver jag vad som har hänt under det 2 senast dagarna, i tisdags var mamma hos mig och bytte kompress på såret och det hade läkt sig jätte fint. men på onsdagen när jag skulle duscha så upptäckte vi att det hade läckt igenom så vi byte kopress och när jag tog av den så såg vi att såret hade sprukit upp ca 2 cm och då tog vi konakt med vårdcentralen och vi fick komma dit 14:15 dagen efter. när vi kom dit så sa de att de ville att en läkare skulle se på det så hon ringde till min läkare i udevalla  och då sa han att jag hade fått tid 13::40 samma dag och vi hade inte fått något besked så de sa kom så fort ni kan. Då var det bara att kasta sig iväg till Udevalla och när vi kom dit så var det bara vi där så vi blev uppropade rätt snabbt och när vi kom in i det lilla rummet bad sjuksköterskan att jag skulle ta bort kompressen och så frågade han lite saker sen kom läkaren in jag sa till honom att han inte fick pilla i det och då sa han att då får jag lyssa med lampan och bara kolla lite närmare, efter ett tag sa han jag skulle villja ta bort det döda skinet som är runt om ok sa jag men får jag ta det sj ja sa han och gav mig en pinsett så pillade jag bort skinet så sa han sen kan du ta bort det gula också då försökte ajg ta med pinsetten men då gjorde det lite om så jagfrågade om vo kunde torka bort det istället ok det gick han med på och när jag torkade så kom tråden fram. Då kom det värsta han sa vi måste ta borten annars kommer det aldrig att läka ihop och då började jag gråta för jag visste hur ont det skulle göra och då sa jag får jag dra bort den själv ja visst sa han men jag lyckades inte så då sa han får jag klippa ne sa och fick panik jag blev så rädd så jag skrek och höll föär så mamma fick hålla i mig stenhårt men jag lyckades kravla mig ur hennes grep ett antal ggr och jag sparkade mid foten men tillslut fick han ett stadigt tag och bara ryckte och de sved till som bara denmen sen när det var klart så kom sköterskan in och skulle tvätta det och det fick jag göra själv och nu ska jag gå på penselin i en extra vecka och sen ska jag gå och lägga om det 2 ggr i veckan på vårdscentalen.

Flytta hemifrån.

En dag gick jag in på Eidars hemsida som jag hade gjort alla andra dagar också fast då utan resultat . Men den här dagen var det skillnad jag hittade en som passade mina behov, så jag anmälde en intresseanmälan för att jag ville gå på visningen. Jag väntade i några dagar på svaret om jag skulle få gå på visningen eller inte. Efter några dagars vänta fick jag svar att jag var erbjuden visning,naturligtvis så nappade jag ju på det direkt och åkte dit och kände bara att här vill jag bo och det roligaste var att jag var den första som kom och kollade och den första som anmälde intresse att jag ville ha den. Efter det så var det ett evigt väntade jag hade nästa get upp hoppet om att få lägenheten. Men så en dag så kom det ett email om att jag hade blivit erbjuden lägenheten.


Jag blev så glad att hela kroppen sprette och jag ramlade nästan ur rullstolen jag fick läsa emailet många gånger. 2 dagar efter skrev jag på kontraktet. Sen var det bara och åka till IKEA och Ullared och handla järnet det man behövde.


Änterligen fick jag flytta in mina saker här i veckan . Och min finna soffa kom första dagen jag fick flytta in. Så nu i morgon kommer några damer från kommunen för att kolla vad som behövs handikappanpas. Jag kommer att skriva mer om min flytt under hand. Tyvärr kommer det en operation i mellan så jag kanske inte flyttar in helt förrän i December om jag må bra men operationen berättar jag mer om i ett eget inlägg.

Nu har vi handlat gardinner och gardin stänger och tantorna som skulle godkänna min lägenhet har varit och gjort det i torsdags och de tyckte det var jätte finnt och bra. så idag har vi varit där och stält in mitt soffbord och fått upp alla gardiner och lampor och halften av vitrinskåpena och så har vi diskat all porslin och redskap. detta kanskae inte låter så mycket men det tog faktist hela dagen.
Vi hade ringt och frågat ifall de kunde byta golv i sängkamaren , hallen och i köket för de var så fulla där. bovärden hade lovat att gå och kolla på det Tylligaen har han varit och gjort det för de ringde från mattbolaget och frågade både  om jag var där men det var jag ju inte och vilken färg påmattan jag ville ha, jag fick välja mellan två jätte tråkiga färger ena var lite gul aktig och den andra gick i mint grönt och så såg de ut som skolgolv.så det skulle de lägga in idag lr i morgon bitti.

Golvet blev ba iallafall bättre än innan. jag har varit på IKEA och köpte två byrå , en som jag ska ha i hallen och en som jag ska ha i sovrummet, jag köpte också matbord och tvbänk och än massa små saker som en hylla, tavlor, speglar stolsdynoroch glasunderläg i stål.

I söndags så åkte vi till lägenheten och började montera lite saker   men det är ju som ett plockepinn, jädra massa planker och skruvar som man inte vet hur det ska sitta ihop, så det tar sin lilla tid. Men nu är det bara att flytta in om ett tag.
Fast jag har ju inga köksstolar än men vad gör de jag har ju ändå min med mig.
Så de ska vi väl ta när jag mår bättre i fötterna,men medens jag jag har legat inne på sjukhuset så har pappa grejat nästan helt färdigt i min lägenhet, han har satt ihop de sista av byrån och sen har han satt upp tavlor och TV-bänken och spottar i minna vitrinskåp. Det är tur att jag har såna föräldrar som kan och vill ställa upp för mig. Men vet ni va jag fick en orkide av min gamla assistent och hennes dotter när jag låg inne på sjukhuset. Jag vet inte hur jag ska tacka dem för den för min dröm är att få ha alldeles egen. Jag vet inte hur jag ska tacka dem, de är så underbara.


Jag ska ha den i en av mina orkide krukor som sår i mitt vardagsrums fönster.

Nu har hantverkarna varit och mätt och hatt sig i min lägenhet, för att handikapp anpassa toaletten och ytterdörren , vad de ska göra på toaletten är att de ska kasta ut badkaret och slänga in en dusch, sätta upp stöd handtag vid toalett stolen och ett snöre på toalett dörren så att jag skulle lättare kunna stänga dörren och sen samma på ytterdörren, men vad jag höll på att glömma var att de skulle också ta bort tröskeln från toalettenNär min snälla pappa var där igår för att sätta upp en tavla,en hal lampa till och en ljuslyckta så hade de tagit bort tröskeln och sänkt ner brunnen som stod upp utanför min ingång som var rent livsfarlig om man inte visste om den. Men åter till tavlan och lycktan och hal lampan.

Jag vill ha lycktan i hallen i taket men som i nästan alla lägenheter så är taket gjort av betong så det var jätte svårt att borra han har försökt flera gånger men han lyckas inte att komma igenom så jag vet inte vad han ska göra, tavlan var ju inte problem fri heller den fick han limma och tejpa upp för de är så trångt där jag vill ha den. För jag vill ha den över dörr karmen in till köket. Det minsta problemet var nog hall lampan.

Jag undrar hur det ska gå med de 3 blå bollarna som man hänger upp i nät för de vill jag också ha i taket i vardags rummet över soffan. A vi får se jag återkommer om det.

Nu har pappa fått ryka ut igen.

Mamma såg nämligen en svart ljusdake i glas och när hon vissade mig den så fastnade jag för det direkt men jag vet inte vart jag ska ha de men jag bad pappa köpa två st eftersom det var extra pris så visste jag inte hur fort de tog slut.. Sen så vissade hon mig en duschadtag som var i krom och så sa hon till mig kolla igenom om du hittar något annat. Naturligtvis så hittade jag en sådan här ljusslinga som man ska ha 3 värmeljusi som var av gjutjärn och ser ut som en murgröna. så det var bara att skicka ut pappa igen oah köpa duschantaget och 2 st gjutjärn ljusdakar som man ska ha på väggen. Fast vi kom överäns om att jag skulle få duschandtaget i julklapp.


I morses så var snickarna här och lånade nyckeln utav mig, för nu hade äntligen blandaren kommit till min secialkan och jag hoppas den är av krom. Nu är det bara för de att riva ut badkaret och allt så nästa gång när mina föräldrar tittar till min lägenhet så är det helt anorlunda i badrummet ialla fall.


Nu var det mammas tur att ryka ut, för nu har jag tittat i reklam igen ( det är livsfaligt att släppa lös mig på reklamen) nu har jag hittat Canvas tavlor med olika motiv, som te.x.  rosor, lilja och stenar. Mamma sa att de var säker slut eftersom det var ett erbjudande,  men hon åkte ialla fall dit också fans det massor av tavlor och motiv så hon var tvungen att ringa hem och fråga vilka jag ville ha, som vanligt hade jag svårt att bestämma mig så hon köpte på sig stenarna och någrolika sorters rosor och en lilja som var vit i bladen och hade en lime grön stjälk och den tyckte mamma var extrem grön men jag ville att hon skulle köpa med sig den ialla fall och det vassade sig att jag tyckte den var jätte fin. Hon köpte 7 små tavlor 3 roser och den här lillja och 2 staler som var fullt med stenar som gick i gult och 2 stora tavlor som också hade motivet av stenar fast de låg på varandra och var svart vita. jag jag ville lämna tillbaka de som hade massa stenar på sig för de tyckte jag inte om och sen tvekade jag på de stora tavlorna också för jag viste inte vart jag skulle ha dem men så sa pappa att de var fräcka så då tog jag dem med. Nu kom bara nästa problem vart ska jag ha dem lilljan tänkte jag ha precis när man kommer in där man hänger av sig för där finns det gigatiska hål som jag vill gömma sen får la rosorna och stenarna antingen vara i vardagsrummet lr i sovrummet för i köket har jag inga stora väggar som man kan säta upp något på.


Pappa och min sysster åkte och kollade idag hur det blev efter att hantvekarna hade varit där igår, tro det eller ej så blev det jätte bra tröskelnsom jag så på kortet ialla fall sen hade de slängt ut badkaret och gjort det till en dusch gud vad smuttsigt det blev efter badkaret. och sen har de satt upp dörr stängare och hantag till toaletten men det skulle tydligen vara ett visst avstånd i mellan toan och hantagena, men på vänster sida blev det trängre eftersom att det gick rör där men som tur var så var det på vänster sida och den använnder jag inte lika ofta som höger.sen hade de satt upp en extra spegel vid handfatet och en mycket fin krn man såg inte att det var en sån som man kunde dra ut jag kan inte förklara så jag lägger ut en bild på den. sisst men inte minst så hade de satt upp en dörr stängare till yterdörren. innan dom åkte därifrån så  hängde pappa upp duschdrperiet. så nu ska mammm dit och städa ordning kaklet som inte dom hade gjort som bode där tidigare och golvet också förstås.
Så här ser kranen ut innan man drar ut den.


Och så här ser det ut när kranen är utdragen.
Idag var det första gången jag var i min lägenhet på 6 veckor. Och det var väldigt kul att se förändringen i badrummet, när vi ändå var där så passade vi på att greja lite.

Vi satte upp en hylla, tavlor tre krokar som jag ska sätta mina bollar och tillslut så satte vi upp lyktan jag skulle ha i taket och skostället.

När pappa skulle justera min vardagsrums lampa så behövde han en hane eftersom han klippte av sladden eller något,men han upptäckte att han inte hade någon så då var det bara att ge sig ut på stan och då hamnade vi inte bara i den affären som han skulle köpa den här hanen utan vi hamnade både på Åhléns onoff där jag hade sett en stereo som man skulle ha på väggen å till sist gick vi till myrorna och kollade ifall det fanns något blått, den här gången fanns det inte så mycket men mamma hittade 2 glas skålar som gick lite i ljusblått ( trodde vi...........) men när vi kom hem till mig igen så kollade vi i vårat ljus och då gick de åt lila och när vi gick in i köket så gick de så fint i blått igen. Vi satte in en i vetrinskåpet och då gick det åt lila igen. Sen blev klockan så mycket så vi var tvungna att åka hem. Nästa gång jag ska dit blir på fredag när vi ska lämna mina köksstolar som vi äntligen har fått köpa på IKEA, sen måste jag hitta något att ställa i hörnet en avslappningsstol eller något.

Jag vill bara säga att det är skit svårt att inreda en lägenhet så det ska se mysigt ut och hemtrevligt.

Vad jag glömmde att berätta igår var att de hade satt stödhantagena till toan 1dm för högt upp det skulle va 71 cm men det blev 81 istället och det stämmde inte alls till mig så nu har vi ringt till min arbetsterapeft men hon var inte inne så hon skulle ringa tillbaka när hon kom in. men jag undrar hur de ska fixa det för om de beställer nya så blir det stora hål i kaklet och det är inte fint. men det får nog bli så iallafall.

Nu har även min arbetsterapft hört av sig och vi sa att vi hade varit där och kollat och jag inte tyckte om stödhantagen för att de var 1 dm för höga och hon instämde att det var 71 cm som var det måttet vi hade gett dem så det var hantverkarna som hade mätt fel och när vi ändå hade henne på tråde sa vi att jag ville ha 1 eller 2 hantag i duschen( typ handukshållare) + en mindre duschstol utan stora driv hjul eftersom badrummet är så litet så jag kan dra mig fram för hoppningsviss,jag löser det på något sätt.


Hon från boendestödet har också ringt hon undrade lite hur det gick för mig också och om jag visste när jag skulle flytta in men jag sa att jag inte visste det så hon skulle höra av sig igen lite längre fram.

jag blir tokig på all reklam som kommer, nu hittade jag 4 stora fyrkantiga talrikar och 4 assietter och 4 djupa som var på extra pris så det var bara för pappa att ge sig ut igen och handla åt mig. jag har även kollat över vad jag ska ha på IKEA imorgon, jag ska kolla på vinglas snapsglas och grogglas och jag hoppas de har sånt  där paket där det ingår alla sorters fest glas. och sen blev det en liten lampa till byrån i hallen.

Nu har jag varit på Ikea och handlat masser igen stolar till köket, en stor vas, bestik. några blå is tappar som jag tänkte hänga i vitrinskåpet och en lyckta och förstås vit ochrödvinsglas. Det började med att vi sprang igenom hella IKEA för att komma till lagret där man hämntar alla möbler för att hämnta mina stolarnär vi hade äntligen fått tag 4 fina stolar så  gick vi och betalade dem  och lasstade in dem i bilen. Sen var det bara att gå igenom allt i lugn och ro, man hittar ju masser jag hittade spotar som ändrade färg  de skulle jag så gäna vilja ha men de vat för dyra tyckte jag men nästa gång ska jag nog köpa dem för de var så coola sen hittade jag ju typ som en kvast men den köpte jag inte, jag kollade även på den där lampan jag skulle köpa till hallen men jag tyckte de var för tukos så jag tänkte att den jag har i sovrumet får räcka.
När vi kom till tavel avdelningen så såg vi en jätte söt hund tavla men den var naturligt viss slut. Undertiden jag gick där så såg jag massa staffli med tavlor och då fick jag idén att ta ett staffli  och sätta i hörnet i vardagsrummet, men som tur var så hade vi ett staffli hemma som ingen använde och tavler har jag. så på vägen hem till mig så mellanlandade vi hemma för att hämta stafflit och lasta ur mina föräldrars saker.
Pappa började direkt med att sätta ihop mina stolar när vi kom ham till mig och jag och mamma började diska bistiken och vinglasen sen satte vi upp kulorna i taket och stafflit förstås. Vi fick lite problem att sätta upp speglarna för hållarna till spegeln ville inte fastna i väggen så det får vi ta nästa gång vi ska ditt för han får ta med sig riktiga doningar jag fick även upp min hylla som jag skka hai mitt badrumm och ställa mina chokladljus på. vad mamma gjorde mer var attstäda mitt badrumm efter badkaret och det dem andra inte hade städat bort. Vad vi ska göra nästa gång mer än att sätta upp spelarna är sätta fast istopparna  i vitrinskåpet.

Handlar handlar..... jag har varit ut och köpt en ny väggsterio som jag skka ha i vardagsrummet så efter vi hade kommit hem och ätit lite mat åkte vi ner och grejade lite till pappa sätte upp mina krabbspeglar fast vi satte inte upp den sista av de 3 för vi hade inga riktiga skruvr kvar sen diskade jag och mamma porslinet som vi inte fick med oss igår och sen så satte vi ihop sterion men vi satte inte upp den för pappa behövde mer ljus så det blir riktigt uppsatt vi hann också med att fixa till istapparna och sen ställde vi in min tandborstmugg och soptuna. det var det vi hann idag det fins faktiskt inte så mycket kvar att göra nu.

Jag börjar bli lite nävös och orolig nu, det e ju faktiskt inte så långt kvar tills jag ska flytta. Jag känner mig inte riktigt bekväm i den här situvationen. Visst självklart vill jag flytta det är ingen snack om saken, men det som oroar mig mest är assistentbiten jag vill inte ha boendestöd och ledsagare, jag vill ha en en av de så det är en person med mig hela tiden och då blir det ju ledsagning som gäller för det blir så hattit i det hela att den ena får laga mat och städa med mig och den andra måste jag anlita när jag ska ut. Jag känner att jag inte får något spontat liv och det är det jag har strävat efter de sist 3 åren ochså tror man äntligen flyttar jag  och får göra vad jag vill när jag vill utan att ta hänsyn till någon men så kommer det ju inte bli kommunen vill ju redan ha reda på vad jag ska göra en lördag kväll. är det någon där ute som kallar det att vara spontan då får ni höra av e till mig på min blogg, det tycker inte jag ialla fall.
Jag vill vara som alla andra folk jag vill gå på krogen när jag vill och inte ha det planerat eller åka till ullared eller bara ta en promenad.
Jag har alldrig hört att mina kompisar har det så jag har inte prtat med någon som har boendestöd och ledsagning. Jag tog upp det med mamma idag och hon tycker inte det är så bra heller, hon tror att det är inte det här jag ska ha, visst jag vill vara självständig men jag vill inte vara inburad i min lägenhet.

Nu har hantverkarna varit och ändrat minna hantag så nu är det förhoppningsvis nersänkta 1 dm.

Jag och mamma har disskuterat lite till om assistent biten och vi har kommit fram till att vi har sökt fel sak jag ska ha bara assistenter och inget boende stöd en assisten klarar lika bra att tvätta och städa som de på boende stödet. Så bara för jag klarar inprinsip allt i lägenheten så ska det inte betyda att jag inte ska komma ut när jag själv vill. och om man ser det på det här sättet om jag ska ha några kompisar hemma på kvällen så kan jag inte få någon hjälp att förbereda tex en  middag eller något för jag får inte ha assistenten i lägenheten och boende stödet är bara hos mig på förmiddagen och då hinner ju maten bli kall, nu ringde mamma massa olika personer på kommunen men alla var på tjänste ärenden. vad gör de igentligen de är aldrig inne.
Om de inte kan ändra på detta så kommer vi att vända oss till ett privat företag.

Nu har mamma pratat med de på kommunen, men inte blev vi klokare på det, de säger bara att jag är för bra och att man i beslutet de skriver talar om att boendestödet kan vara lite mer  flexibla. men jag vet inte, om jag välja privat så måste det gå igenom kommunen först iall fall. så vi får väl vänta och se hur det blir jag tänker ialla fall inte sitta hemma.

Mamma och jag har pratat lite mer om det där med asstistentbiten och hon sa idag till mig att man kunde ha en kontaktperson som kunde va med mig i läggenheten och hjälpa mig att träna eller laga mat om jag ska ha några gäster men hon sa också att vi skulle ta konakt med arbettrapften om att jag skulle behöva mer hjälp än vad kommunen annser, så jag får väl ringa de på måndag eller tisdag.

Idag har vi också hunnit med att åka till min lägenhet och satt upp den sista spegeln och lampan som ramlade ner när pappa satte upp de andra 2 speglarna.och hantagen satt perfekt och hållen hade de spaklat igen. Tillsist skulle pappa sätta upp min sterio på väggen men då vek sig borren så han får köpa ny borr.

Det ser riktig mysigt ut nu.
Jag glömde att vi kollad igenom reklamen hos mig och då hittade jag billiga kryddor och schampo och en adventsljusdake men när vi kom dit så fanns det bara kryddorna, men som vanligt så hittade jag en sak till och det var en spotlight som var i borstat stål.

Idag ringde jag arbetsterapeften men hon svarade inte så jag lämnade ett meddelande till henne och på eftermiddagen ringde hon tillbaka  och då frågade hon mig om vi hande ansökt om personlig assisten och jag sa att jag inte visste det så hon skulle ringa och prata med mamma i morgon, men vad hon sa mer var att man måste ta fram de dåliga egenskaperna om sig själv så man har något att komma med eftersom jag uppfyldde alla krav som man inte skulle ha för att få en personlig assistent och då kom vi på en sak redan itelefonen och det var att jag kännde mig otrygg i det här med att flytta hemmifrån när de gör så här och det var det jag sa ifrån början  att jag inte ville va.


min arbetsterapeft ringde idag och prattade med mamma om att vi måste ansöka om assistent och hon ska komma hem till oss 3 dec och gå igenom allt men avd hon påpekade mer var att det lilla hon har sett mig så förstår hon inte hur jag ska klara mig med boendestöd och ledsagning. Så nu dröjer det ännu längre tills jag kan flytta in bläääääääääääääääääääääää jag tycker sånt här är så tråkigt.

2008-11-14

När mamma kom hem från jobbet så åkte vi direkt till siba för att köpa min inflyttningspresent som var en micro. Gissa 5 ggr hur jag upptäckte den jo............ i reklamen. men naturligtvis så hittade jag inte bara micron när vi kom till affären ut än massa små pryllar som bestick tändare underlägg, tillslut blev vi färdiga där och då fortsatte färden hem till mig. där fortsatte vi att sätta upp sterion och när den var upphängd efter mycket oväsen ( undrar vad mina grannar tänker).efter det satte vi upp spoten  i mitt rum undertiden pappa höll på med det så kom jag på att jag ville ha mina 2 ljusdakar som jag köpte för ett tagsen upphängt på var sin sida av sterion så så blev det.
Jag tog faktiskt kort på hela lägenheten som jag skulle lägga ut på bloggen men de försvann på vägen hem, men nästa gång jag kommer dit så lovar jag att jag ska ta nya kort och lägga ut.


2008-11-19

Kommunen ringde idag och frågade hur det gick med mig och vi sa att jag skulle ta bort gipset på tisdag, sen drog vi upp att vi ville ha personligassistent istället för det två delade och det tyckte hon också men det är ju inte hon som bestämmer det, Vi sa även att vi kunnde börja med det  två delade till att börja med för annars skulle det ta evigheter att flytta in och jag vill ju flytta in så fort som möjligt. så nu skulle de börja jaga assistenter efter ett alvår det är förbedrövligt hoppas det ånarsig tillslut.

På fredag ska vi till lägenheten och bara mysa för första gången och då ska jag även ta nya kort.

2008-11-21

Vi åkte ner till stan idag för att uträtta några ärenden och då gick vi in i en klockaffär och där hittade jag naturligtvis en väggklocka som jag kan ha i köket så jag önskade mig den av mina föräldrar i julklapp.
Efter vi hade uträttat alla ärenden så gick vi hem till mig och myste och jag tog nya kort som jag tänkte lägga ut nu. Pappa ordnade så att jag fick ordning på radiostationer på min sterio så nu har jag de numrerad.
Vet ni vad vi upptäckte mer när jag sa till pappa att han skulle sätta upp fläckte jo det fanns inget filter och så provade vi fläckten och den var inte bra och det var lika dant med spisen så vi ska ringa till visevärden på måndag och fråga om jag kunnde få ett filter och om de kunde byta ut min spis..... men det gör de väl inte i första taget.


Här kommer lite bilder

Här är bilder från min hall.
Mitt rumVardagsrummetKöket


Toaletten


Nu vet ni lite hur det ser ut hemma hos mig, hoppas ni tycker det är mysigt.

( beklagar att några bilder är suddiga)

2008-11-22

Vad jag har glömmt och skriva om är att vi är på jakt efter en såndan där korg som sammlar upp posten när brevbäraren slänger ner den i brevinkastet, det hade tydligen funnits såna förr. Om ni vet var man kan få tag på såna så skriv gärna på kommentaren. Det är så tråkigt att ha hjulspår på vart ända kuvert och reklam så jag skulle bli jätte glad om någon visste var man kan få tag på det.

2008-11-27

När vi var färdiga på sjukhuset i tisdags så åkte vi till Elgiganten för att kolla på en tv som jag hade åter igen hittat i reklamen och den var riktigt fin men det fanns bara en kvar och det var den som satt på väggen men han kunde beställa hem en till mig för det priset men som alla försäljare försökte han praka på mig en dyrare tv en LCD fast han kunde sänka den med en 1000 lapp för det skulle de ändå göra senare och jag frågade om han bara sänkte den idag eller om han kunde sänka den på lördag också, och den kunde han göra. saken var den att den var röd på baksidan och på sidorna, den tilltalade mig inte alls och jag gillade den jag kollade på från början. så precis nu så pratade jag med några kompisar och frågade vad de tyckte om tv:en och de tyckte den var bra så jag kommer nog att beställa den på lördag och i morgon ska vi åka till Göksäter.


Så här ser den tv jag troligen ska köpa.

2008-11-28

Äntligen har vi kommit hem från Göksäter. det fanns inte så mycket den här gången jag köpte barra 12 st grogglas, en liten skål, disksvampar, salt och peppar kar och ett fat som jag tänkte ha min godis ljus på i hallen och en antän kabel. efter det så åkte vi till biltema och där hittade jag 2 blåa ljusdakar och 2 andra ljusdakar som var i svart och hållaren var av glas och sen hittade pappa en bra sykelkorg som kanske kan sammla upp min post. Det tredje och sista stället vi var på var kurud och där hittade jag ingenting som tur var.


2008-11-29

nu har jag köpt min tv eller rättare sagt beställt fast inte på Elgiganten utan på BRL, det var så här att vi skulle bara se om de hade några bra för bättre pris och då hittade vi en för ca 10.000 och vi frågade om hjälp också började vi prata  och jag sa att jag hade kollat på en tv på Elgigante och jag berättade vad det var för betäkning och då sa han att den tven vi hade framför oss var llile brorsan till den andra tv och att den var yterst lite sämre. de hade haft store brorsan men de hade solt demo exemplaret och det var väldigt svårt att få tag på den och den var tilloch med 1000kr dyrare här så jag sa kan jag komma tillbaka för jag ville så hemskt gärn ha denna tv. så jag tänkte gå tillElgiganten och fråga om de kunde beställa hem en som de hade lovat, men då sa killen att de kan inte beställa hem någon, och tillslut sa han att han kunde beställa hem en iallafall för samma pris som på Elgiganten.och då tar jag hällre det än demo exemplaret. så nu kommer den väl någonstans i nästa vecka.

Sen gick vi in en snabbis på rusta och där hittade jag de perfekta blåa ljusen till mitt vardagsrum.

2008-11-30

Vi åkte ner på skyltsöndag idag och kollade på jul saker men det var inte så mycket att ha förutom ett stånd där de sålde lampor där såg jag en svart julstjärna och jag tyckte den var jätte fräck, men så tänkte jag vad ska jag med den till jag är ju ändå inte där den här julen så vi gick vidarein på folkets hus, men när vi kom ut från folkets hus så gick vi förbi ett stånd som sålde tavlor och jag såg en tavla med flera olika tredimitonela knivar som var inkastade men vi gick förbi det bara och sen när jag tänkte efter så tyckte jag den var rätt cool så jag sa till mamma att vi skulle gå och kolla på den men när vi kom dit så var det en film planch med rataulle eller vad den nu heter och då var det inget att ha så vi fick gå och möta pappaigen men på vägen så var man tvungen att gå förbi lamporna och jag sa den var väldigt fin och då sa mamma ska vi fråga vad den kostar a det gör vi, den kostade 40kr med sladd och det får man inte äns en sladd för så vi var bar tvugna att köpa den.
Efter det så  gick vi hem till mig och fixade ordning och min stora syster kom med familj men pappa satte upp min sykelkorg och den funkade perfekt och så satt han upp mina ljus dakar på väggen och så ställde vi fram fatet på hallbyrån men dess imellan han vi med fika och glögg. Det sista vi gjorde var att sätta upp lampan.


Här är min kära lilla post korg.


häre vägg ljusen.


Fatet som mina godisar ska ligga på.Å saltet och pepparn


Här e de perfekta blåa ljus


2008-12-01

det är den stora ringar dagen idag jag rinde till de som har hand om ladsagare för att se hur de går om de har hittat någon men den ena kommer inte tillbaka förrän 20 dec och den andra svarade inte så jag vet inte hur de ska fixa det här.
Nu fick jag tag på henne och och när jag pratade med henne så tyckte jag att hon pratade om allt annat än det jag frågade om, men till slut så kom hon fram till att de hande haft ute anonsen och att det skull börja galra, också sa jag att jag ville träffa de först innan och det skulle jag ju få göra men nu är de massa julhelger och skit så det kommer ju inte att funka,


2008-12-02

vi ringde till Eidar idag för att säga att jag behöver ett nytt filter till mig fläkt och det var inga problem det skulle han fixa också frågade vi om man kunde lämna in pappret för ansökan om ett permobilgarage och 2 st hantag i duschen för påskrift. ja det kunde man men problemet var nu att de inte var så säkert att de skulle godkänna det här permobilgaraget för dxet var ju inte så estetiskt snyggt på vår innegård men vi skulle lämna in ändå så får vi se.


2008-12-03

Arbetsterapeften har avrit här i dag för att sriva ihop hur " dålig" jag är så att våran ansökan om personlig assistent ska gå igenom hos kommunen vi gick igenom vad jag behövde hjälp med och det är ju städa, handla mat, laga mat, diska, tvätta, töja bena, hjälpa mig i vissa situvationer som jag kanske klarar en dag men som jag inte klarar en annan dag för att musklerna är för  spända eller att jag är för trött den dagen, a hela mötet handlade igentligen om hur dålig jag är.
Min arbetsterapeft förstod inte riktigt varför de inte kunde bevilja mig personlig assistent istället för boende stöd och ledsagare för det var såppas mycket timmar det handlade om. Sen blev hon fundersam över varför jag inte fick ett anppasat kök och då sa jag att det får jag om de ser att jag ska bo där ett tag och hon menade på att det ska inte spela någon roll du ska ju kunna klara dig när de säger att du ska få så lite timmar för just hemmet. Så vi ska höras av när jag ska flytta så ska hon kommaoch kolla och se vad som behöver anpassas för vi har ju bara inriktat oss på att jag ska klara toaletten.  Jag hoppas inerligt att de beviljar detta.


2008-12-04

ÄNTLIGEN!!!!!!!!! Har min tv kommit de ringde idag vid 2 tiden och jag trodde aldrig de skulle ringa, så imorgon hämtar mamma och pappa den och kör ner den till min lägenhet och sen kommer de och hämtar mig också åker vi ner och installerar den, hoppas det inte blir något krångel.


2008-12-05

Nu har de åkt för att hämta tven kl är 15:54 jippi. Jga lovar att jag ska ta kort på dennär jag kommer ner.


2008-12-06

Förlåt att jag inte skrev igår men det blev så sent innan vi kom hem igen, när jag kom ner såmötes jag av posten som vanligt men tro det eller ej så låg den inte på golvet utan i min korg. Sen när jag gick lite längre in så stod min tv på golvet i förpakningen. Pappa lyfte på locket  och man såg hela tven den var jätte fin. Nu var det bara att få den på foten som den skulle stå på men det var inga problem det var lät ( eller det såg lätt ut ialla fall) och sen var det bara att kopla in den och den började söka efter kanlerna.Efter det så skulle vi lägga kanalerna på rätt plats och det var lite jobbigt innan man kom på hur man gjorde men tillsist så fixade pappa det med,
Nu var det bara att kolla på tve och lite fin sjusteringer som färg och kontrast. Vi fastnade där och kollade på Idol och sen fick  vi faktiskt åka hem tyvärr.


Här är tven.  Min julstjäna.


2008-12-11

Min arbetsterapeft ringde idag och sa att hon hade pratat med kommunen om personlig assistent och de sa att det inte skulle bevilja personlig assistent för att jag var för bra. Men att boende stödet skulle nu inte bara hjälpa mig med att städa, tvätta och lagga mat utan också hjälpa mig att töja mina muskler. men då sa jag att jag kommer ju aldrig komma ut spontant, ne men du kommer att ha så många timmar så du inte kommer att merka det, ochdu ska inte tappa glädjen i att flytta, vilket man gör lite för att man inte vet hur det kommer att bli. Tänk om det inte funkar. A sa hon då kommer de göra en ny prövning så du kommer aldrig att sitta i sjön, vi sa ändå att hon skulle skickain in det där pappret. så omdet säger nej så kan man ju alltid överklaga sa mamma men då tar det änå längre tid men mendans de ska utreda det här så ska jag ju ha det som kommunen säger. Men vad gör man om det inte funkar och kommun ska hitta på en annan lösning vad gör man undrer tiden den lösningen ska bevilljas? Jag kan ju inte flytta hem igen. Varför ska det jämnt krångla, varför kan man inte få gå den lättaste vägen nån ena gång. Ne jag får väl bita ihop och kämpa vidare.
fast jag e mycket orolig och ledsen över att jag inte ska klara att bo i en lägenhet.

Precis nu 18:40 ringde hon som hjälper mig att skriva ut hjälpmedel som jag behöver. Hon ringde för att vi hade sökt henne under dan angående hur stor permobilgaraget var, men det visste hon inte så hon skulle ringa till någon på kommunen och sen skulle hon höra av sig igen. sen passadejag på att fråga henne om hon hade hittat någon midre duschstol men hon hade glömmt bort det lite eftersom det var så längesen vi pratade om det men hon hade för sig att det bolaget som hade min duschstol hade inga mindre, men då sa jag att detspelar ju ingen roll vilket märke man har utan om inte det märket jag har idag inte passar mina behov så får man ju se sig om något annat märke så hon skulle kolla upp det igen.


2008-12-15


Jag försökte ringa till de som har hand om ledsagare men hon var inte inne så jag lämnade ett meddelande att hon skulle ringa tillbaka.

Boendestödet ringde idag och frågade hur det gick med fötterna och frågade  när jag skulle flytta in och mamma sa när det var, men att vi inte hade fått någon ledsagare och att allt skulle funka som att förflytta sig över allt eftersom jag inte kommer att få personlig assistent. vad hon meddelade mer var att min boendestöd tjej som jag hade träffat förre operationen skulle börja läsa så hon kommer jag inte att få, men jag ska få träffa den nya på måndag. Då återkommer jag hur det känndes.

Tillslut har jag pratat med en kompis på MSN. Då frågade hon vad jag ville ha för kvaliteter på min assiisten och då kom vi in på lite mer frågor om jobbet och tillslut så gav jag henne nummer ovh namn som har hand om mina ledsagare och jag hoppas verkligen verkligen att hon kan få det jag ska göra allt för att hon ska få det för vi hassar sååååååååååå bra ihop. Dessutom älskar kommunen när man kommer med egna förslag för det blir ju änklast för dem.


2008-12-16

Jag har pratat mer med min kompis som jag hoppas på att få som assistent när jag flyttar. Mit i allt så ringde en av de som hade har hand om mina ledsagare, hon frågade som alla andra på kommunen när ska du flytta och jag sa  när dety var också frågade jag om de hade hittat några personer och hon sa att de hade hittat henne jag vlle ha. Så hon ville att vi skulle träffas hälst före jul men jag sa att vi hinner inte det. Men då ville hon prata med mamma och det fick hon, men innan jag lämnade över luren så gav jag henne namnet på miin kompis och telefonumer så sa jag att hon måste ringa henne för hon har de kvaliteter jag var ute efter. Vad hon å undrade om jag fortfarande ville ha henne som de hade hittat, självklart sa jag jag ska ju ha flera stycken. Sen fick mamma prata med henne också kom de nog fram till att vi inte behövde träffa någon av de divtenetivt  inte min kompis. Mamma sa åter igen att jag inte kommer att klara att ha det så här för hon ser redan idag saker som jag inte klarar liksom panik på toa. En fråga till osm kom åter upp igen hur de ska lägga upp schemat men mamma sa det går ju inte att säga idag vad hon ska hitta på på dagarna. Då tyckte hon på kommunen att det bästa var att ha en personlig assistent för de var så svårt att lägga schemat så vi får se vad det blir av det. Vi ska ialla fall börja så här så får vi se sen.

Jag hoppas verkligen att de ringer till min kompis.

Jo vad hon sa mer var att hon hade räknat med att jag skulle  ha assistent från 16:00-22:00 när jag skulle åka till innebandyn ok sa mamma men vad ska de göra från 16:00-19-00 när innebandyn börjar de får ju inte vara hemma jo man får inte vara så fyrkantig. De är väldigt bubbla i det här.

2008-12-17

Min arbetsterapeft som skriver ut hjälpmedel ringde mig precis och sa att det var enklast att jag fick webb-adressen till permobilgaraget  så Eidar kunde se själva och sen lämnade hon måtten på den minsta duschstolen som fanns och den var 52 cm bred och den jag har nu är 69cm så det är ju ganska stor skillnad, men då avr det dock utan drivhjul vilket inte gör så mycket eftersom jag har så litet badrum.


2008-12-22

Idag har det hänt en del på flytta hemifrån fronten. En av personalen på boende stödet var här och presenterade sig och vi pratade lite men inte mycket eftersom att det är så svårt och veta vad man ska säga, och man aldrig har mött människan förut och man kan inte prova hur hon är och arbeta med. Men jag kände att det inte var 100% och det sa jag till hon som har hand om boende stödet men att jag ändå ville prova och se, det skulle hon försöka ordna.
Sen ska min kompis träffa hon som har hand om mina ledsagare i morgon så får vi se om de kommer fram till någon bra lösning.
Sist men absolut inte minst ringde jag till min arbetsterapeft och frågade om on hade skickat in ansökan om personlig assisten till kommunen, hon hade inte skickat dem till kommunen men hon hade skickat dem idag till mig för att vi skulle fylla i en ansökningsblanket + att vi måste fixa ett läkar intyg, kommunen behövde inte ha det men försäkrinskassan och jag vet inte var jag ska få tag på det för det är ingen läkare som känner mig.


2008-12-23

Nu har vi varit och tagit in posten hos mig och rättat till tv-inställningarna så att utsnittet inte hoppar från olika utsnitt. Och sen har vi lämnat in annsökan om hantag och permobilgarge till Eidar. Hoppas nu att ansökan kan gå igenom sen har vi fått pepprena om ansökning om en personlig assistent.


2008-12-26

På julafton fick jag veta att min kompis hade varit och skrivit på papper om att hon ska börja jobba som ledsagare till mig, när jag fick höra det så blev jag jätte glad. Mamma har ringt telia idag och ändrat datumet för telefonen.


2008-12-31

Medans jag var på innebandyn så åkte mamma och pappa ner till min lägenhet och fixade ordning för ikväll och pappa satte upp min köks klocka som jag fick i hjulklapp och min duschstångsom jag också fick i julklapp och slutligen satte de på min hemtelefon som jag köpte i måndags det är en duro telefon, jag ska ta kort på de sakerna så ni kan få se.


2009-01-01

Det var jätte roligt att fira nyår i min lägenhet och jätte fina raketer också. här kommer lite bilder som jag lovade er.

Så här ser den ut.


Och så här ser klockan ut.

2008-01-03

Igår var vi i min lägenhet för att städa iordning lite efter nyårsfiradet, vi det var så mysigt för vi åt även mat sen och efter det la vi oss och kolalde på tv resten av kvällen.


2008-01-04

Vi åkte till farmor och farfar för att hämta min  kaffebryggare, meningen var att jag skulle få den i inflyttnings preset men eftersom det drar ut på tiden så hämtade den idag för vi är trötta på att ta med eget kaffe "hemmifrån" och den var riktigt fin och jag blev super duper nöjd. Den är av rostfrittstål och svart så den passar perfekt in i mitt kök. Jag ska ta kort på den när jag kommer till lägenheten.


2009-01-08

Mamma ringde till hon som har hand om ledsagare för att bestämma träff med en av mina ledsagare som jag inte känner bara vet vem hon är och det blev på onsdag 16:00-19:00. Då ska vi bara sitta och bekanta oss med varandra och kanske gå ut på stan och se vilka vägar jag kan ta själv och framför allt se om jag får upp porten.

2009-01-09

Mamma försökte få tag på hon som tar besluten för hur många timmar jag ska få ha hjälp, för att fråga vad som gäller med att anssöka om personlig assisten hos både kommunoch försäkringskassan och när det går över till försäkringskassan. men hon var natuligtvis sjuk. Så vi fick inget svar på det.


2009-01-12

I morses sa jag till mamma att vi får säga till hon på kommunen att vi får ta ett nytt beslut eftersom jag det gör ont i fötterna när jag förflyttar mig till sängen och toa och sen är jag inte så trygg i mig själv än så helt plötsligt blir jag helt spännd och det är risk för att jag ska falla åt fel håll så ibland får mamma stå bredvid. Jag tror att det tar väldigt lång tid innan jag är fri från det onda helt och jag orkar inte vänta så länge. Mamma sa att det är nog bättre att ringa till din arbetsterapeft i vänersborg för det är hon som får skriva in det i beslutet men jag kan ringa kommunen också, men som vanligt så var hon inte där, hon kommer inte förrän 20/01. Men jag fick tag på min arbetsterapeft och hon sa så här att de kan inte ta ett beslut som bara var tillfäligt, ok sa jag också ämnade jag över luren till mamma för jag kände att jag bara skulle hålla med också skulle vi inte komma någon vart. Men efter en stund så kom de fram till en lösning och det var att flytta ner den hjälpen jag har idag av mamma som är för att jag har opererat mig. Den hjälpen måste kommunen kunna bistå med i min lägenhet också så vi får se hur det blir jag vill flytta nu jag e trött på det här.


2009-01-15

A igår träffade jag min ledsagare för första gången och vi var i min lägenhet och grejade lite. tro det eller ej så fick hon kaffe som vi hade bryggt där, då kan ni någ räkna ut själva att jag tog med mig kaffebryggaren, medans vi drack kaffe så fyllde vi på blåa stenar (köpt på Torp) i mina kojaks kupor sen pratade vi om lite allt möjligt.
Meningen var att mamma skulle köra ner mig och att hon skulle göra några ärenden på stan medans vi umgicks men så blev det inte eftersom jag har fått ont i mitt vänstra knä så att jag inte kan stå, så pappa fick åka med ifall jag skulle behöva gå på toa och mina planer var att jag och min assistent skulle fylla på stenar packa upp min kaffebryggare och reka väg till centrum som jag skulle kunna ta själv och även träna på att få upp porten men så blev det inte. för när jag tar i så gör det ont i knät och när jag körså tar jag i med hela kroppen.Det blir aldrig som man har tänk sig det är konstigt. men vi bestämmde att vi skulle ev ses på måndag om mit knä hade blivit bättre annars går det inte.

Man kan säga att jag är tillbaka på ruta ett igen med alla de där jävla liftarna.


2009-01-18

Mamma prövade och ställa mig idag och det gick bra med knät fast det gör ont bara om man kommer åt det med det andra benet vilket de e speciallister på att göra, så vi beslutade att jag kunde träffa min assistent som vi hade planerat så vi ska träffas kl 13:00 imorgon och det ska bli roligt.

Jag återkommer med hur det gick.

2009-01-19

Nu har jag precis kommit " hem" från mitt hem, jag var ju och träffade min blivade assistent och det gick jätte bra först så satt vi bara och pratade med varandra och sen provade vi att öppna porten, det gick galant. Sen var det bara att ge sig in i nästa utmaning och det var att ta sig in till centrum och det var lite jobbigt med bakarna men envis som jag är så övervann jag dem, vi gick in Åléns hållet men det var lite problem för där var det en bake som jag inte klarade av så min assistent fick hjälpa mig in men det är inget stort problem för att det är bara att ta sig till oden ingången . Vi gick bara in en snabbis för sen skulle vi gå hem igen. hemvägen var skön för att det var bara nerförsbakar, sen var det porten igen jag slog in koden och skulle öppna men jag hann inte få upp den så då kom jag på att jag kunde ta nyckeln och det funkade utmärkt så nu kommer jag in också.

Nu är det bara att göra stan osäker så akta er.

Det här stärkte mig jätte mycket.2009-01-21

Jag tror att alla har ringt ifrån kommunen och frågat hur det går och var sagt att vi väntar på fothyllsorna. ocxh nu e det på ge nu kommer jag att flytta snart om allt går som det ska.


2009-01-25

Idag har jag varit och handlat blommor, det blev 3 gröna växter och 2 krukor. sen åkte vi till Etage och handlade en tavla, kaffeburk, duschskrapa också skulle jag ha en dammsugare för en bilig slant men det var ingen som jag fastnade för och dessutom så om man köper en billig så suger den inte bra och det leder till att man bara blir förbanad och det slutar med att man köper en så det är nog bättre att lägga på några hundra kom vi fram till när vi kom hem. a just det ja det glömmde jag, jag köpte en inom hutomhus termometer också.


2009-01-26

Nu har jag köpt en handdammsugare också på netonnet så den kommer väl i morgon eller om 3dagar och sen har vi ring till min arbetsterapeft och bet om duschstolen och en ny griptång så mamma ska hämta dem i veckan sen kan jag flytta. jippi.....


2009-01-28

Nu har jag fått dammsugaren och jag e jätte nöjd med den. Mamma har även pratat med några på kommunen och talat om vilken dag jag tänker flytta och mamma har även pratat med  hon som har hand om boendestödet om att jag skulle behöva hjälp på toa på natten och då kom de på att en nattpatrull skulle kanske va bra att anlita, då kommer en viss tid på natten och hjälper mig och det tycker jag låter bra. sen ringde de även om det här larmet som jag ska ha och de sa att det tar 5 arbetsdagar innan det kan kommma igång och då undrade hon om jag skulle vänta med att flytta in men jag sa nej det gör jag inte jag får väl ringa till mina föräldrar om det händer något det är ju trots allt bara 5 dagar det handlar om. Mamma har även varit och hämnat och lämnat min duschstol i min lägenhet och hon sa att den passade väldigt bra där.


2009-01-30

De har ringt om larmet igår och de sa att de skulle försöka få in det på måndag. och idag ringde jag och ändrade min adress till färdtjänst så hädanefter kommer de och hämntar mig på den nya.


2009-01-31

Fy fan va mycket skit man sammlar på sig, men nu har jag rensat ut allt som jag inte ska ha med mig och sen har vi plockat ner allt jag ska ha med mig nu är det bara min lilla tv och min säng som står kvar i mitt rum och massa plastpåsar högt och lågt, det käns faktisgt lite vemodigt. Men jaag hoppas jag kommer att klara mig. annars är det väl bara att flytta hem igen, fast........ det ska inte hända det lovar jag.


2009-02-02

Nu e jag ut fluggaen från min gamla lya och det känns jätte bra.
Vi flyttade de sista sakerna i går som sängen och gaderoben och alla rullstolar. De kom och satte in larmet i dag kl 10:00 det var bra så jag kan känna mig lite tryggare fast det tar sån tid innan någon kan komma och hjälpa mig. den ska först ringa till örebro så är det någon slags käring som man ska prata med där och sen skickar hon ut hjälpen från strömkarlsgården som slutligen kommer till mig.


2009-02-06

Herregud vad jobbigt det är att flytta hemifrån men kul och det går överförväntan bra fast det är lite jobbigt att träffa så mycket personal. men men det får gå


2009-02-07

Här går det fin fint jag lär mig att klara mer och mer själv så snart blir mina assistenter arbetslösa.
Vad jag har glömt att berätta är att mitt frys funkar inte som det ska det blir lite kalt där nere min inte där uppe
och vill ni höra en pinsam sak, jag skulle tvätta igåroch jag gick ut till tvätt stugan också såg jag att tumlaren var igång då blev jag lite fundersam men min assistent sa att man kan få en 1 h efter för att tumla ok sa jag och tänkte inte mer på det men så kom det in en och frågade om hon var på fel dag men det var hon inte utan det var jag som hade trott en tid men bokat en annan ni kan tro vad jag skämdes men hon sa det gör inget för jag ska inte använda maskinerna utan bara torktumla, sen ville inte mina kläder torka så jag fick hänga de i lägenheten. åföresten vad smutsigt det blir hela tiden.


2009-02-11

Mina föräldrar var här iförgår och fixade mina tavlor och mitt rum, medans pappa grejade med det så smett jag och mamma ut på stan för jag hade hittat ett par jeans på vero moda som jag tyckte om å jag ville ha min mammas råd vad hon tyckte och hon tyckte att de var finna så jag köpte dem.
Idag var det första gången jag storstäda och handlade med min assistent varför jag skulle storstäda var bara för att det är två personer som ska komma från kommunen och utverdera hur det har gått med alla assistenter och timmar.
Jag tycker det flytter på bra jag har ver kligen fullt upp hela dagarna . Men jag trivs.
De var här och byte min frys eftersom det bara gick att få kylskåpskalt längst ner. Det tog en vecka för dem att göra det oxå ska de alltid göra sånt 8:15 på morgonen.

2009-02-13

Idag har kommun folket varit här och vi gick igenom lite scheman och vad jag tyckte om de olika personerna också fyllde de papper.
Idag har jag även träffat en nya assistent som va<r kanon jag kände det redan när jag öppnade dörren, jag satte henne på att städa med engång stackars henne hoppas hon tyckte bra om mig ialla fall.


2009-02-27

Nu har de varit här och grejat med grinden så nu har jag snart en grindöppnare äntligen, och jag klarade för första gången att stänga och låsa min yter dörr.

2009-02-03

Idag gjorde de sista jobbet på grinden så nu e det bara att använda den men det ska jag bara göra när jag e i nöd....


2009-02-06

Nu ska jag klaga lite dörröppnaren är sååå seg när den ska stänga sig, det tar 100 år innan det händer något. Jag får ringa dem också får de komma hit och ställa in den så det går fortare.

2009-03-09

Idag har jag varit på Dinsko och provat halv höga skor med en lite klack det var första gången i mitt liv så jag tyckte det var jätte kul och det gick jätte lätt att ta på sig den vilket har varit ett problem förut. vad jag blev lite besviken över var de var så halkiga så jag inte kunde ha dem för det. Sen när vi var färdiga där gick vi hem också fick jag lära mig att betala räkningar över internet.

2009-03-12

Jag har glömt att berätta att jag och min syster har bestämt att jag och henns kille ska slå ihop hans kalas och mitt flyttnings kalas så jag får det över stökat och sen har jag betalat min första räkning på internet idag det gick suväränt tror jag iallafall det märker vi och sen fick jaag papper om att jag byter till autogiro så jag oxå kan betala det på internet och då sparar jag även 19kr.

2009-03-22

Jag har glömt att berätta att jag äntligen ska ha inflyttnings kalas för släkten men det blir även kalas för min syrras kille på samma gång så vi blir 14 pers, jag vet inte hur vi ska få plats för jag  har bara 9 ordentliga sittplatser men jag ska försöka få lånat ett plastbord och ett par stolar så det ska nog ordna sig.

På meny står det räkcheescake och skinkcheescake och till kaffet blir det glasstårta för det har jag bestämt. hoppas det går bra jag skriver ur det gick efteråt.

2009-03-23

Det var ett fasligt farande på hantverkarna de har åkt här fram och tillbaka 3 ggr nu de håller nämligen på med att förbereda för det kommande permobilgaraget. De tar bort buskar och skit som är i vägen.  Nu e det bara att vänta på att det lilla garaget ska komma.

2009-04-11


Äntligen har jag fått mitt permobilgarage men de har dock inte satt in kontakten än eftersom jag inte var hemma när den kom. så nu öppnar sig världen ännu mer för nu kan jag ta mig till Willys själv och handla även åka hem till mina föräldrar och till jätten och lite allt möjligt men det hänger dock på att jag kan förflytta mig från rullstolen till permobilen själv och mina tankar är attde ska sätta upp stödhantag om de inte är för klena väggar. sådana stödhantag jag har fått i duchen jag borde ta lite bilder så ni får se men tyvärr så kommer jag aldrig till skott och göra det.


2009-04-16

De hade satt in kontakten  utan att jag hade sett det så pappa provade att öppna den men det gick varken öppna det elektriskt eller manullt  så vi trodde det var något fel på det. Jag sa då att jag skulle ringa till de som satte in det men det behövde jag inte för de ringde mig och sa att det gick att använda men då sa jag att vi inte fick upp det. Men felet var att vi inte hade satt på huvudströmbrytaren och när vi hade gjort det så funkar det perfekt så nu ska de bara lägga lite fler plator och sätta in stödhantag så jag kan förflytta mig själv från rullstolen till permobilen och tvärtom. så på fredag ska jag gå hem till mina föreldrar och hämta permon, hoppas det blir fint väder då.

2009-04-19

Vi var hemma hos mina föräldrar och hämntade permon och det var så fint väder, på vägen ditt körde jag själv och jag klarade såna backar jag aldrig har  klarat förut och det kändes skönt. När vi skulle hem fick jag köra permon och det gick oxå galant, så nu kan jag åka vart jag vill bara jag kan få mina hantag så jag kan flytta över från rullstol till permon.

2009-04-25

i Torsdags så provade jag olika tekniker för att komma upp och vända innan jag kommer in i garaget. det kanske inte låter så svårt att komma in i ett garage det är väl bara att köra rakt in, men om ni tror det så tror ni fel( föressten så tror man i kyrkan) eftersom det är den liten brant ramp innan man kommer in och den är så brannt att jag måste backa upp för den och då kommer problemet att när jag väl är inne så kan jag inte vända eftersom en stor klumpeduns permo står ivägen och då kom vi på om jag ställer allt på tvären så blir det större utrymme och då får man sätta hantagen på kortsidorna istället men då kom vi på att det vore ju bra om jag kom  ut också men alla problem är ju till för att lösa så då kom vi på att jag kunde skick ut rullstolen och sen när jag har kommit ut kan jag köra in den igen och det funkade ju så då kom vi på att jag behövde 4 stödhantag. men till sist frågade jag min assistet om jag kunde prova en gång till och backa och försöka vända på den lilla rampen och och på något vänster så lyckades jag men fråga mig inte hur jag kom på det.

kom ihåg allt ting går utom jag

på eftermiddagen ringd ejag till hon som har hand om beviljningspapprena och jag sa till henne att jag ville ha 2 60cm långa hantag för jag sa det går väl att ordna a men din arbetsterapeft måste komma och kolla och se om du behöver några hantag. ok sa jag och tänkte att då tar det ett bra tag till innan jag kan göra stan osäker.

2009-04-27

Den kära kommunen har varit här och sett över mina timmar och vi kom fram till att jag ska ha mer ledsagning istället för boendestöd och lite sånt .

2009-05-01

nu har jag fått en tid för att de ska se om ajg behöver byta ut köket mot ett höj och sänkbart kök och de kommer den 11 maj kl 10:00 och jag hoppas de anser att jag behöver ett för det skulle underlätta min varrdag lite mer och sen ska min arbetsterapeft komma på måndag och kolla om man kan sätta in hantag i garaget, det skulle vara sån frihet jag skulle kunna ta mig över allt då handla mat själv och så. Hoppas det kan fixa det jag vill slippa alla assistenter.

2009-05-05

Igår kom min arbetsteraput hit och kollade på mitt garage för att se om jag behövde plator där man låser själva garaget med nyckel, för det är jord precis där och jag vill inte gräva ner mig i jorden. Men hon sa att jag inte behövde låsa den eftersom jag hade dosan, själv tänkte jag mest på om det skulle vara någon som skulle vilja sno den fast det är praktist taget helt omöjligt. Men iallafall skulle hon kolla upp det med dem som gör garagena. och de här hantagena skulle hon kolla med hantverkarna om de gick att fäst på något sätt eftersom garaget är av plast. Så vi får se jag hoppas på det bästa för det skulle vara så mycket friare.


2009-05-07

Nu har jag fått papper om att ansöka om handtagen i garaget men jag fick inte några plattor, för de ansåg att jag inte behövde låsa garget. Papprena fick åka hem till mamma eftersom jag inte vet hur man ska fylla i dem.

2009-05-11

Nu har hon varit här och kollat på köket och frågat hur jag vill ha det jag sa att jag ville ha höj och sänkbar diskbänk och spis och sen sådana skåp som botten åker ner så vi får se vad det blir.


2009-05-21

Nu äntligen har de satt upp handtagen i garaget de ringde igår när jag var på väg till affären så jag fick vända och åka hem igen som tur var så hade jag inte hunit så långt men ialla fall så blev det super bra de funkar kannon så nu kan jag göra stan osäker...........


2009-06-10

Idag ringde min arbetsteraput till mig om köket och hon hade skrivit en remiss om att jag behöver ett kök och sen ska hon skicka ansökan till mig och sen får jag skicka det vidare så får vi se sen.


2009-06-12


Här är hantagen i dusch som gör att jag klarar att duscha helt själv.

Modell bilder

Uniqe generation

Jag har också varit modell för en tidning som heter Uniqe generation( Det är en tidning som lyfter fram alla unika människor), det gick till så här att min assistent upptäckte att de sökte modeller när hon läste tidningen. då sa hon du måste söka men jag sa jag kommer aldrig med men ialla fall så sökte jag och jag trodde inte mina ögon när jag fick svaret att jag fick vara med. så nu tänktejag att jag skulle lägga upp några av bilderna.


 Det var den här bilden jag skickade in till Uniqe generation

Poker

Poker spel på kvällskvisten.

Fyrhjuling

Det här är första gången jag sitter på en fyrhjuling. Vroooooooooom

Up&go

 Mycket konsentrerad.

badar på Fryck center

Här badar jag för att mjuka upp mina leder.

Balen

Här kommer bal tjejen på rätt hålNu kommer det en stående bal tjej
Här kommer det en bild till i solskenet

Bal maten

Så här ser en del av menyn ut på en bal.

Studentens lyckligast dag!!!!!!!!!!!!

Chala lala Mp34 chala la MP3A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skicart

Wiiiiiiiiii

Skicart

Här ska åkasHär ska åkas

Skridskor

Åker skridskor på idrottslektionen Här går det bara för runt

Fryck Center

Dagen efter balen åkte jag och jobbade och det var en period på 3 veckor.

Jag berättar inte mycket mer om det för det var ju samma som sommaren innan förutom att jag fick göra utrymningsplaner också. Sen kommer det något speciellt jag åkte upp till Torsby i Värmland till ett tränings center som hette Fryk Center det var ungefär som tre klöver hemmet fast 10 gånger bättre. Jag fick träna på förflyttningar, ner och upp från golvet från rullstol, gå i trappor. Bada åka fyrhjuling, rullstolteknik, bädda sängen som jag inte har lärt mig göra på 19år och slutligen fick jag pröva att lyfta i och ur rullstolen ur bilen men det gick inte så jätte bar för för rullstolen var 3ggr så stor som jag själv hade. Jag måste berätta om en gång när jag skulle bada så hade jag som vanligt byt om till bikini redan på morgonen så jag skulle slippa det när jag skulle bada det var bara det, den dagen hade jag cykelhandskar på mig och de la jag i rullstolen i sitsen och ena handsken hade fastnat i bikinitrosorna, innan jag upptäckte detta så tyckte jag bara att det kliade på skinkan. Jag tog ner handen för att klia mig och gissa vad jag fick upp jo min handske. Det kanske inte låter roligt när jag skriver det men det roligaste var att jag fick en sån min och han som höll i mig började gap skratta och han som hissade ner mig i vattnet sa att han trodde att det var en ny design på bikinin sen fick alla på Fryck center höra det och alla skrattade. Men vad gjorde vi på kvällarna då jo vi spelade poker och lite biljard sen var vi ute och åt lite tahi mat.

Det var ungefär ungefär allt som hände den sommaren sen började det ett liv som arbetslös.....


OBS!!!!!!!!!!!!!!!

Ni får ha översende med  att svenskan kanske inte är korekt alla gånger och inte häller ordföljden. Det är bara för att jag inte vill att min blogg ska redigeras av en annan person innan texten publiceras. och jag vill även vara fri och bara skriva det som kommer från mina tankar och om jag ska tänka på hur en mening ska vara så skulle jag inte fått ner någonting på min blogg.

RSS 2.0