Arbetsförmedlingen??????

På Måndag tänkte jag ringa till ams och säga att jag är intresserad av en praktikplats igen fast igentligen vill jag ha ett riktigt jobb men de tycker att jag ska ha en praktikplats för att inte mista  f- kassans pengar. Den här gången hoppas jag vi hittar en praktikplats jag vill vara på, men sen har vi ett litet problem till jag vill nämligen vara ute och föreläsa och få in pengar på det sättet. Hitills har det inte blivit en inkomst man kan leva på, så då skulle jag vilja kombinera det med jobb men ams säger du måste välja en av sakerna för det får inte störa din praktikplats.Då blir jag sur för det är viktigt både för mig och samhället att jag får komma ut och föreläsa om min CP-skada.( så nälla ni som läser min blogg ni kan väl rekomendera en föreläsning på er jobb och ni kan väl prata med era vänner som i sin tur kan berätta det på sitt jobb, min mail adress är marika.vaihinger@hotmail.com dock kan jag inte komma fören nästa år eftersom jag har opererat mig och behöver rehblitering innan jag kommer tillbaka till mitt vanliga liv men hör gärna av er) åter till jobbsökadet. Senast här i veckan stod det i tidningen att de ska få ut mer handikappade i arbetslivet och det tänker jag nappa på. jag får la ta en praktik plats till att börja med och gå back på det ett tag. det kan ju faktiskt leda till jobb iframtiden eller ialla fall knuta nya kontakter.vi får se vad som händer jag blir jätte glad om ni hör av er. jag har även skrivit ihop ett reklambrev om mig själv som jag ska skicka ut till olika skolor, kommuner och politiker sen ska jag ta kontakt med ett förbund som kan ge mig arvode om det är så att den tillfäliga arbetsgivaren inte har råd att ge mig arvode men självklart ser jag hälst att den tillfäliga arbetsgivaren betalar mig i första hand.

2008-11-13

Äntligen fick jag tummen ur och ringa till arbetsförmedlingen, men som vanligt var hon på tjänsteärende så jag bad henne att ringa upp. Jag återkommer med mer information när hon har ringt.


2008-11-17

Kors i taket arbetsförmedlingen hörde av sig idag och jag sa till dom att jag var redo för att hitta en praktikplats snart och då sa dom att  det var min uppgift att hitta en praktikplats men då frågade jag ifall de hade några förslag, svaret jag fick var de kunde inte säga något ställe för då var det dom som hade bestämmt var jag skulle vara, och sen skulle jag åter igen lista upp några ställen jag kunde tänkas vilja vara på. Då sa jag att det hade jag ju redan gjort en gång förut.
A det var ju sko affär du hade skrivit upp och det funkar ju inte, men då sa jag faktisgt nej det hade jag inte allas skrivit upp.

för det jag hades krivit upp var M15, innovatum ( som jag inte alls vill vara på för det blir så dyrt med alla taxi resor) älvhögsborg också var det 2 till men det var definitivt  inte sko affär. jag kände bara att de inte alls ville hjälpa mig. Det sista de sa till mig var att jag skulle återkomma när jag hade rehbliterat färdigt mig. när jag hade laggt på luren börjde jag stor gråtat för att jag kände att jag inte kan fixa en praktikplats själv, då fick mamma ringa upp deoch känna hur jag kände det och så sa de till henne att alla platser är möjliga och att de skulle hjälpa mig, och åter igen att jag skulle lista upp en lista så nu har jag gjort det så det ska bli spännade och höra vade säger om den.

        Min lista
  1. Älvhögsborg
  2. Folkets hus
  3. M15
  4. Galrix
  5. Ålhéns
så nu får de bane mig hjälpa mig.


2008-12-03

Min arbetsterapeft frågade mig också om jag ville vara med i en grupp med andra cp-skadade och utbyta tankar och idér som te.x arbete boende m.m och då kom vi in på arbete och jag berättade min historia med arbetsförmedlingen och hon tyckte som jag att det var för jävligt och hon frågade om jag ville att kuratorn ( tror jag det var) skulle vara med och hjälpa mig för de kan lite om arbetsmarknaden och det tyckte jag lät som en bra idé så då skulle jag höra av mignär vi hade bestämmt möte med min handledare på arbetförmedlingen.

Kommentarer
Postat av: Ellen

Vilken otroligt dålig stil av AMS! :O

De säger en sak till dig, men när din mamma ringer så säger de i princip något helt annat.

Visst, jag kan på sätt och vis förstå att de vill att du ska bli klar med rehabiliteringen först, men de kunde ju kanske sagt det på ett bättre sätt. De kunde ju till exempel sagt att det var lite för tidigt att bestämma sånt i nuläget, och att du kunde komma återkomma när rehabiliteringen har kommit igång och att ni då kan börja prata om praktikplats istället.

Jag var inskriven på AMS, men eftersom jag fick fullt upp med vikarierandet så tyckte jag att det inte var någon större idé att vara med där längre.

Hoppas det går bra och att du får en praktikplats!! :)

Kram!

2008-12-01 @ 09:11:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0